Cal Piques i el “carrer Fondo” als anys 30

Juntament amb el carrer de Barcelona (ara avinguda de Barcelona), ha vertebrat des de finals del segle XIX la vida comercial de la població

La fotografia procedeix de la família Ribot-Claverí i ha estat publicada al llibre L'Abans (2002). Datada dels anys 30, està orientada cap al nord i abraça el començament del qual sempre havia estat el passeig d'Alfonso Sala (el popular "carrer Fondo"), però que en època de la II República tindria el nom de passeig de Francesc Macià, nom que va recuperar amb l'arribada de la democràcia. Juntament amb el carrer de Barcelona (ara avinguda de Barcelona), del qual és la continuació cap al nord, ha vertebrat des de finals del segle XIX la vida comercial de la població.

A la part esquerra de la fotografia apareix una bella edificació modernista: es tracta de la casa de cal Piques, amb les seves belles baranes ornamentades que embellien l'establiment de queviures regentat per Jaume Solà. Malauradament, avui en dia al seu lloc s'aixeca un lleig edifici que durant molts anys havia estat una sucursal de "la Caixa" i que crec que ara es troba en mans de l'Ajuntament de Rubí per instal·lar-hi oficines.

Una mica més avall es trobava la botiga d'El Siglo, de Víctor Pujol, que es dedicava a vendre revistes, diaris, objectes de regal...

Encara es conserva la casa d'estil modernista que es pot veure a la banda esquerra del carrer cap al fons de la fotografia.

Vegeu també altres detalls curiosos com l'alçada de les voreres o bé l'abundosa presència de nens i nenes al carrer, cosa que denota una piràmide de població d'ampla base, conseqüència dels alts índexs de natalitat de l'època.

És una altra imatge, doncs, d'un Rubí desaparegut del qual encara resten pocs vestigis que caldria conservar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.