La casa Casanovas

A primera vista, la casa recorda un castell medieval "de pel·lícula"

Presentem aquesta setmana una fotografia presa per l'autor d'aquestes línies el juliol de 2010 i que mostra la casa Casanovas, situada, com resa la placa de carrer que s'hi pot veure, a la plaça d'Estanislau Figueras, entre els carrers de Xile i el de la Plana de Can Bertran.

Aquest curiós edifici, manat construir el 1920 pel pare de Miquel Casanovas Arís, alcalde de Rubí entre el 1939 i el 1940, a més de ser residència familiar, allotjava el taller de fusteria que regentava Casanovas.

A primera vista, a causa dels acabats en forma de merlets, recorda un castell medieval "de pel·lícula". Presenta una asimetria clara a la seva estructura, ascendent en direcció esquerra-dreta. De planta baixa i un pis, ascendeix a planta baixa i dos pisos, més a la dreta, i acaba en una torre mirador de planta baixa i quatre plantes. A més, hi ha un porxo continu que forma la base d'una balconada amb barana de ferro senzilla. Les finestres són rectangulars, allargades, i protegides amb persianes de fusteria de llibret.

En aquells temps d'abans de la gran expansió urbanística iniciada als anys 50 i 60 aquesta zona del nucli urbà de Rubí era una zona residencial de torres i residències, algunes d'elles amb un marcar regust modernista.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.