El Cos de Bombers Voluntaris de Rubí, anys 60-70

Per poder efectuar les seves tasques van adquirir un Land Rover amb una cisterna amb capacitat de 3.000 litres i una bomba

Aquesta fotografia està presa del llibre 40 años de Rubí, de Manuel Murillo, i és d’autoria desconeguda. S’hi pot veure els membres del Cos de Bombers Voluntaris de Rubí, entre ells Josep Marcet (el segon dempeus per la dreta, amb petit bigoti), del qual ja en vam parlar en l’article de la setmana passada.

Més info: El camió grua d’en Marcet, 1960

Va ser ell qui el 1962 va refundar aquest Cos, que ja havia estat actiu abans de la Guerra Civil a Rubí, amb nous components, però també amb algun membre veterà dels anys 30. El personal, no obstant això, estava a les ordres d’Emili Ricart, tinent d’alcalde de Governació durant el mandat de Murillo. Per poder efectuar les seves tasques van adquirir un Land Rover amb una cisterna amb capacitat de 3.000 litres i una bomba.

El Cos va passar el 1976 a integrar-se al Servei Provincial d’Extinció d’Incendis de la Diputació de Barcelona i, a partir de 1982, a la Generalitat de Catalunya. I no seria fins al 1987 que els qui portaven endavant aquesta important tasca d’apagar focs i salvar vides esdevindrien funcionaris, malgrat que avui en dia també existeix un cos de bombers voluntaris de la Generalitat.

Per saber més coses sobre els apagafocs de Rubí heu d’estar atents a la publicació del proper Butlletí del Centre d’Estudis Rubinencs on l’historiador i bomber voluntari Marc Ferrer ens oferirà una àmplia ressenya de la història d’aquest cos a Rubí. L’acte de presentació tindrà lloc a l’Auditori Vallhonrat el pròxim dia 19 de desembre.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.