La desapareguda torre Modesta, 1910

El nom de la torre li venia de l'esposa de l'"indiano", com eren anomenats els homes que havien fet fortuna a Amèrica

Presentem una postal antiga de Rubí, signada per O. y B., que corresponen a les sigles de l'impressor Josep Obradors i del fotògraf Josep Boixaderas, que van estar associats entre els anys 1910 i 1911 i editaren diverses postals de Catalunya, entre elles 20 dedicades a Rubí, pel que sabem.

En aquesta imatge de 1910 podem veure l'antiga torre Modesta, també anomenada 'Villa Modesta', tal com es veu a la seva façana.

El constructor Pau Montmany va construir aquesta casa modernista al passeig de Pau Claris fent cantonada amb el de Cadmo, per encàrrec de Francesc Rosés, quan va tornar enriquit de Costa Rica. El nom de la torre li venia de l'esposa d'aquest "indiano", com eren anomenats els homes que havien fet fortuna a Amèrica i tornaven al poble natal enriquits.

Era d'una sola planta i presentava un jardí al voltant rodejat d'un bell tancat amb pilastres en forma de piràmide truncada, rematades amb elements escultòrics que representaven gerres.

A la segona meitat del segle passat fou enderrocada, víctima de l'expansió urbanística de Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.