El desaparegut forn Presas

L'establiment va ser fundat el 1881 per Jaume Maronas i el van enderrocar l'any 2016

La foto que presentem aquesta setmana fou presa el 2007 per l'autor d'aquestes línies i en ella podem veure la casa que allotjava el forn Presas (també anomenat "Cal Marones"), abans del seu enderrocament el 2016. En el seu lloc actualment es troba la cafeteria Vivari.

L'establiment fou fundat el 1881 per Jaume Maronas, segons ens explica Pere Bel en el seu article "Comerços que han fet història", aparegut al Butlletí núm. 51 del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí (2007), i d'aquí que molta gent es referís al forn com a "cal Maronas" fins i tot en temps relativament recents, quan ja era dels Presas.

Els Maronas tenien una tartana guiada per un cavall amb la qual repartien el pa, compraven farina i transportaven llenya. Al cap dels anys, ja a la primera meitat del segle passat, fou adquirit per Alfons Presas, el net del qual, de nom també Alfons, seria l'últim de la nissaga de forners que regentaren l'establiment.

El 2016, com hem dit a l'inici de l'article, l'edifici, que, com veieu a la fotografia, tenia un caire lleugerament modernista, fou enderrocat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.