Don Juan i Donya Magdalena, pastors protestants de Rubí

Havien tingut sis fills, tres dels quals moriren a la infància, mentre que dels restants un, Don Humberto, exerciria de pastor a Madrid

A la imatge d'aquesta setmana, d'autoria desconeguda i publicada a la web de l'església protestant de Rubí (esglesiarubi.org), apareixen els pastors Don Juan Capó i Donya Magdalena Pascual el 1967 a l’interior del temple evangèlic de Palma, atès que en aquells anys els dos es trobaven residint a l’illa de Mallorca.

Don Juan Capó va néixer a Maó (Menorca) el 1889, mentre que la que seria la seva esposa, Donya Magdalena, va veure per primera vegada el món a Capdepera (Mallorca) el 1893, tots dos en el si de famílies protestants.

A Barcelona van entrar a formar part de l'Església Evangèlica Metodista (corrent a la qual pertany la congregació de Rubí) i aviat iniciaren el ministeri pastoral a Rubí (Don Juan el 1915 i Donya Magdalena un any després). El 1916 varen contraure matrimoni.

La seva labor al capdavant del temple protestant i de les seves escoles, que va tenir lloc fins al 1934, fou importantíssima. De fet, el centre educatiu, situat al carrer de Virgili, estava considerat com el millor de Rubí a la seva època abans que s'inauguressin les Escoles Ribas. Hem de dir també que l'església evangèlica comptava amb una coral que era dirigida per Donya Magdalena precisament.

A més, durant el seu ministeri pastoral, el gener de 1930 es va inaugurar una nova església al carrer de Colom.

En marxar de Rubí, durant els anys 30 van exercir com a pastors en diversos centres de Barcelona, però després de la Guerra Civil es van exiliar al sud de França, on continuaren amb la seva labor. Segons ens informa la web del temple protestant de Rubí, de la qual hem tret molta part de la informació que us presentem, el 1943 van tornar a Mallorca per dirigir-se novament a Rubí el 1951, on romangueren fins al 1955, quan s'adreçaren novament a aquella illa. Aquí Don Juan moriria el 1967. Magdalena va anar una temporada a Madrid i posteriorment una altra vegada a Mallorca, on el 1984 deixà aquest món.

Havien tingut sis fills, tres dels quals moriren a la infància, mentre que dels restants un, Don Humberto, exerciria de pastor a Madrid.

I, per acabar, direm també que Carles Capó, nét de Juan i Magdalena, va ser pastor a Rubí entre els anys 1985 i 2007 després de fer estudis de teologia a la Universitat de Ginebra."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.