El Castell i el Rubí de fa cent anys

 

 

Aquesta setmana us oferim una postal de Lucien Roisin, fotògraf francès establert a Barcelona des de 1912 i autor de moltes postals de pobles de tot l'estat espanyol. En la que presentem avui podem veure una vista del castell de Rubí en primer pla i la nostra població al seu darrera.

 

La vista és des dels camps de can Xercavins i està orientada a est. El turonet al damunt del qual s'aixeca el castell, en aquells temps propietat del marquès de Santa Maria de Barberà, estava rodejat de vinyes, que eren el principal conreu de Rubí en aquells temps.

 

Hi podem veure, al fons del casc urbà de Rubí, les torres Riba (actual Ateneu Municipal), edificada el 1912, i Gaju (després, Marbà), del 1918. És per això que pensem que molt probablement la foto fou presa a finals dels 10 o a principis dels 20 del passat segle, és a dir, ara fa exactament 100 anys.

 

 

A l'esquerra es pot veure el complex industrial de la Pelleria, que en aquella època havia estat  comprada pels germans Arch, i a la dreta, el del Vapor Nou, de Joan Bertrand, que fabricava velluts.

 

Enmig dels edificis, cap a la dreta de la fotografia, si us fixeu bé podreu copsar el campanar de l'església de Sant Pere. En aquella època el rector era Mn. Josep Guardiet, impulsor de nombroses iniciatives culturals a la vila.

 

Emmarca tot el conjunt la serra de Collserola.

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?