L’Esbart Dansaire de Rubí rep la Creu de Sant Jordi, 1997

Aquest 2023 es commemora el centenari de l’entitat

La fotografia, publicada al setmanari local Rubricata, mostra diversos components d’aquesta entitat rubinenca el dia 21 d’octubre de 1997, en què va rebre la Creu de Sant Jordi de mans del president Jordi Pujol, qui apareix a la imatge, juntament, amb molta possibilitat, amb la seva muller Marta Ferrusola, a l’esquerra de la dona que mostra el guardó al fotògraf, encara que l’escassa qualitat de la imatge ens impedeix assegurar la seva identitat.

Altres persones de la fotografia són Albert Sans, a l’extrem esquerre; Joan Fosas, al mig, amb ulleres, camisa blanca i corbata; Pep Ollé, al seu costat; Jep Quintas (?) a la dreta, i a l’extrem dreta, Pere Burés. No he sabut identificar la resta d’homes i dones de la imatge, presa al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat (a la dreta es pot veure l’escultura de Sant Jordi sota el quadre que representava el rei Joan Carles I).

El 25è aniversari de la rebuda de la Creu de Sant Jordi va ser l’any 2022, mentre que aquest 2023 es commemora el centenari de l’entitat.

L’atorgament d’aquest guardó es va acordar pel Decret 260/1997, de 16 de setembre, i es va fer efectiu el 21 d’octubre del mateix any. La raó per la qual l’Esbart va rebre la Creu era el següent:

 “Entitat creada l'any 1923, que ha treballat sempre en la recerca d'un nou camí per a la presentació de les danses tradicionals de les terres de parla catalana. Per la seva gran significació en aquest àmbit i per haver prestigiat la nostra cultura popular amb les seves múltiples actuacions Catalunya enfora.”

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.