Esteve Montoliu Sánchez, el paracaigudista rubinenc més jove d'Espanya, 1990

El jove va donar la vida en acte de servei el 1997 quan només tenia 22 anys

La foto del jove que mostrem fou publicada al setmanari Rubricata el 26 d'octubre de 1990 i ens mostra, a la part dreta el jove de 15 anys Esteve ("Tien") Montoliu Sánchez preparant-se, juntament amb altres joves de més edat que ell, per pujar a l'avió des d'on es llençaria amb paracaigudes.

Al passat número del Butlletí, corresponent a juny de 2023, va aparèixer un article signat per l'autor d'aquestes línies on es descrivia la vida i, especialment, la mort d'aquest jove rubinenc, que va donar la vida en acte de servei el 1997 quan només comptava amb 22 anys, mentre tornava en avió després d'una missió de reconeixement relacionada amb l'extinció d'un incendi forestal. La seva professió sempre va estar lligada al món aeronàutic i pertanyia al cos de bombers voluntaris de la Generalitat.

Quan tenia 15 anys, tal com es relata a l'article de Rubricata del qual hem extret aquesta fotografia, es va convertir en el paracaigudista més jove de l'estat espanyol. De fet, des que tenia 8 anys era un nen molt actiu, fascinat pel món de l'aviació. Practicava el llançament en paracaigudes sense tàndem i amb obertura manual: l'obria quan mancaven tan sols uns 500 m, i fins i tot menys alçada en algunes ocasions, per arribar a terra després d'una caiguda lliure d'un quilòmetre.

També es destacaria en nombroses activitats esportives: waterpolo, tir olímpic, equitació, vol sense motor... i en guanyà diversos guardons.

Amb el temps es va convertir en pilot professional, tant de vols privats com comercials, i va exercir sobretot de bomber forestal, a part de fer moltes altres activitats relacionades amb el món aeronàutic.

Si voleu saber més d'aquest jove rubinenc de curta, però intensíssima trajectòria vital, podeu llegir el meu article "Esteve Montoliu Sánchez ("Tien"), un bomber rubinenc mort el 1997 en acte de servei", publicat al Butlletí núm. 86, del Centre d'Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí i que encara es troba a les principals llibreries de Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.