El Ford T dels bombers a la cavalcada de Reis, 1992

El 1934 el Cos de Bombers de Rubí va adquirir a la Sociedad Matafuegos Biosca, SL aquest automòbil

La fotografia pertany a l'arxiu de Salvador Casanovas i fou publicada fa un mes aproximadament a la xarxa social Facebook. Veiem el cotxe de bombers Ford T participant en la cavalcada de Reis de 1992. Tot sembla indicar que el carrer de la fotografia és el de Maximí Fornés.

El 1934, segons l'estudi de Marc Ferrer publicat al Butlletí 85 del CER i del GCMR, el Cos de Bombers de Rubí va adquirir a la Sociedad Matafuegos Biosca, SL (Barcelona) aquest automòbil, un model de 1925 que disposava d'escala i cisterna d'aigües, amb plaça per a cinc bombers. Per diversos motius, entre ells el transcurs de la guerra civil, no va ser acabat de pagar fins al 1944, any en què s'oficialitzà la seva compra per un preu de 4.260 pessetes.

Va ser malmès a la rierada i els bombers voluntaris de Rubí adquiriren un altre vehicle millor equipat. El vell Ford T es va deixar com a una peça de museu que participava, durant els anys 60 a les cavalcades de Reis de la nostra vila. No obstant això, poc després seria abandonat fins que el 1985 va ser restaurat pels bombers rubinencs. El 1999 va anar a formar part del fons dels Amics dels Automòbils Antics de Rubí, entitat que el conserva actualment.

Així, a partir d'aquesta restauració dels anys 80 el cotxe de bombers Ford T no només tornaria a participar en les cavalcades de Ses Majestats d'Orient, sinó que també faria acte de presència al rally internacional d'automòbils d'època Barcelona-Sitges.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.