Gegants i capgrossos a Rubí el 1948

Aquests apareixien especialment per les festes de Sant Pere en les activitats que organitzaven les entitats recreatives de la vila

La fotografia és d'autoria desconeguda i pertany a l'Arxiu Fotogràfic del Museu de Rubí. Datada l'any 1948, en ella veiem una parella de gegants abillats de manera moruna, juntament amb 6 capgrossos. Es troben a l'actual carrer de Maximí Fornés, en aquella època dedicat a Calvo Sotelo, davant del que ara és el Casal Popular i en època franquista "Centro Parroquial de Acción Católica". Precisament a la part superior de la fotografia es pot veure el magnífic mosaic de Sant Jordi que avui en dia es troba a l'interior del Casal.

Abans que en 1956 l'Ajuntament de Rubí decidís adquirir uns gegants, aquests apareixien especialment per les festes de Sant Pere en les activitats que organitzaven les entitats recreatives de la vila: el Casino Espanyol, el ja esmentat Centre Parroquial i el Cafè-Teatre Domènech (el Centre Democràtic Republicà, com és obvi, no estava actiu en època del franquisme). Fou precisament el Teatre Domènech, el 1948, qui va prendre la iniciativa de contractar de lloguer els gegants i els 6 capgrossos que veiem a la imatge per complementar els actes que els dirigents d'aquesta entitat havien preparat per a la Festa Major d'aquell any.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.