Un grup d'alumnes de les Escoles Evangèliques, 1919

El centre escolar protestà de Rubí oferia una alta qualitat en el seu ensenyament

La fotografia que presentem aquesta setmana és d'autoria desconeguda i pertany a l'arxiu fotogràfic de la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí. Està datada a l'any 1919.

En mig d'un grup d'alumnes de les Escoles Evangèliques de Rubí ("el Protestà") de diverses edats, tots nens, es pot veure el pastor Joan Capó Ferrer. Aquesta escola es va crear el 1908, quan a la província de Barcelona només hi havia uns 22 col·legis protestants, i es va situar al carrer de Virgili. L'església evangèlica ja existia a Rubí, no obstant, des de 1881, obra de l'impuls del primer pastor Francesc Albricias.

El centre escolar protestà de Rubí oferia una alta qualitat en el seu ensenyament, de tal manera que fins i tot moltes famílies catòliques i no creients hi inscrivien els seus fills i filles.

En Joan Capó ("don Juan"), nascut a Maó, va ser pastor de la comunitat evangèlica a Rubí entre els anys 1915 i 1934, i posteriorment, entre 1951 i 1955. Amb la seva muller donya Magdalena, també d'origen balear, exerciren de mestres i de directors de les escoles, ell en la secció de nens, i ella en la de nenes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.