Un grup de nenes de l’Escola Montserrat a finals del anys 60

Aquesta escola va ser obra de mossèn Josep Guardiet, creada el 1918 i vinculada a la parròquia de Sant Pere de Rubí

Presentem aquesta setmana una fotografia, d’autoria desconeguda, de l’Arxiu de l’Escola Mare de Déu de Montserrat on veiem un grup d’alumnes, molt probablement del curs 1968-1969, de la secció de nenes del centre.

Aquesta escola va ser obra de mossèn Josep Guardiet, creada el 1918 i vinculada a la parròquia de Sant Pere de Rubí.

Durant els anys 60 el centre, que en aquell temps s’anomenava de “Nuestra Señora de Montserrat” i es nodria de subvencions estatals, va tenir una gran importància en l’entramat educatiu de la vila. Pel que fa als sectors de Preescolar i Primària, la matrícula va anar augmentant de manera gradual i paral·lelament va anar arribant nou personal docent. El febrer de 1966 es va crear una biblioteca escolar i un gabinet de Ciències Naturals; el novembre del mateix any fou habilitat un menjador amb capacitat per a 100 alumnes. Per a les famílies nombroses, amb mancances pecuniàries o allunyades del col·legi, es van crear ajudes en forma de beques-menjador. L'Ajuntament es va fer responsable de pagar els honoraris del personal que hi treballava.

El 1967 l’escola va esdevenir el centre escolar més gran de Rubí i donava cabuda a 332 nens i 336 nenes. A més, la Parròquia de Sant Pere de Rubí va crear aquest mateix any dos centres més que depenien administrativament de l'Escola Montserrat.

Dos anys més tard, el 1969, fou construït un nou menjador a la planta baixa de l'edifici amb capacitat per a 250 alumnes.


 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.