La inauguració de l'escorxador municipal de Rubí, 1964

La foto fou presa per Bartomeu Cucurull i ens mostra, molt possiblement, el dia de la inauguració de l'escorxador municipal de Rubí, a la Festa Major del 1964.

Es va adquirir un terreny a la finca de can Rosés, entre les carreteres de Sabadell i Terrassa i la construcció va tenir un cost d'11 milions de pessetes de l'època, segons llegim al setmanari Rubricata. Tenia uns 5.000 m2 de superfície i estava equipat amb material elèctric.

Formava part de la sèrie d'equipaments finançats pel govern de l'estat dels quals Rubí es va beneficiar a causa de la rierada durant la primera meitat dels anys 60.

A l'obertura oficial de l'escorxador va venir, entre moltes altres autoritats vinculades a òrgans del règim, el governador civil de la província, Antonio Ibáñez Freire, després d'haver inaugurat el grup d'habitatges del 25 de Setembre, acte que va tenir lloc aquell mateix dia de 29 de juny de 1964.

El 1986 l'edifici, situat actualment a la carretera de Terrassa, 118, seria destinat a ser seu de la Policia Local de Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.