L’interior de la fàbrica Supersond

Presentem una fotografia, publicada el gener de 2019 a la web de la televisió local de Rubí, que mostra l'interior de la nau de la Supersond, situada a la cruïlla entre els carrers del Castell i del Pont, a l'altra banda de la riera.

Va ser en aquells dies, quan l'Ajuntament anunciava l'adquisició de la fàbrica, de 3.200 m2, abandonada de feia molts anys, per tal de destinar-la a equipament juvenil. La compra va suposar una despesa d'1,2 milions d'euros, i la fase inicial del projecte, que sembla en aquests moments una mica aturada, suposa un cost d'uns 1,9 milions d'euros.

Hug Texidó fou el pare de la Supersond de Rubí. Havia estat un dels fundadors de la fàbrica OSSA, que produïa motocicletes a la ciutat comtal. Després d'un projecte fallit al Brasil i un cop acabada la Guerra Civil, es va embarcar a Rubí, on tenia moltes possessions, en el projecte d'aquesta fàbrica. Aquí s'hi elaboraven màquines de cinema, tocadiscos, receptors de ràdio, altaveus, i, ja als anys 50, televisors en blanc i negre, dels quals es conserva un al Museu de Rubí. Fou de les últimes empreses en fabricar aquests aparells a l'estat espanyol i als anys 70, va haver de tancar, sobretot a causa de la competència de la producció estrangera.

Si el projecte de l'Ajuntament de Rubí té èxit, serà un testimoni més de la terciarització dels vells edificis d'ús industrial o agrícola, tal com hem vist, per exemple, en el cas de les naus de l'Escardívol, de la masia de can Serra o del Celler Cooperatiu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.