Josep Maria Roset al seu estudi

Aquesta fotografia va ser presa per Gemma Roset pocs anys abans de la mort del seu pare, el fotògraf Josep Maria Roset. El podem veure treballant al seu magatzem-estudi, situat als baixos de casa seva i on es conserva tot el seu llegat d'imatges en espera de ser condicionat adequadament mitjançant alguna mena d'acord amb l'Ajuntament que encara s'ha de portar a terme.

Josep Maria Roset va néixer el 1932 i de seguida va obrir un estudi fotogràfic a Rubí. El 1959 va marxar a Madrid on va treballar per a l'agència Europa Press. Dins aquest context va elaborar reportatges com el de les noces del xa de Pèrsia o el de la mort del Dr. Gregorio Marañón.

Després de patir alguns problemes a la capital espanyola, va tornar a Rubí per passar després una temporada a França i tornar definitivament a la nostra població, on obriria un estudi i establiment fotogràfic propis.

L'arxiu d'en Roset és immens (350.000 negatius i 150.000 objectes fotogràfics) i reflecteix l'evolució que ha experimentat Rubí durant la segona meitat del segle passat i els primers anys del XXI.

Va rebre merescudament, entre altres guardons, la Creu de Sant Jordi el 2018, i a Rubí es va editar un llibre que reflectia tota la seva vida i la seva obra.

Dos anys després, l'1 de setembre de 2020, va abandonar aquest món, deixant a la posteritat un llegat de valor inestimable que cal protegir i divulgar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.