La lleteria de cal Cavil·la, 1955

El fundador d'aquest establiment va ser Joan Majó, que era cabrer i guardava el ramat en aquesta casa

La fotografia és d'autoria desconeguda i ha estat publicada a Facebook en diverses ocasions. S'hi pot veure la lleteria de "cal Cavil·la" l'any 1955, situada al carrer de Magallanes, 1, i la nena M. Teresa Majó a la porta.

El fundador d'aquest establiment va ser Joan Majó, que era cabrer i, segons Pere Bel, guardava el ramat en aquesta casa. El 1943 ja hi tenia tota una granja composta per 6 vaques, un cavall, porcs, gallines i un gos. Hi despatxava la llet i també la repartia per les cases. Anys després, el 1950, van canviar les vaques per 30 cabres i un boc (informació d'Enric Majó).

Joan Majó, segons llegim a un article de Pere Bel publicat al Butlletí del CER i del GCMR de 2007, s'havia guarit d'una malaltia mitjançant la medecina natural i això el va impulsar, el 1958, a vendre plantes curatives juntament amb la seva muller Antònia Miró. Aquesta activitat la feia en un principi al portal de la seva casa, però posteriorment es va desplaçar al mercat municipal. Aquest nou negoci va anar relegant l'anterior basat en el bestiar.

La filla d'en Joan, M. Teresa, va continuar amb l'herboristeria, mentre que l'altre fill, l'Enric, va esdevenir un famós actor de teatre.

Actualment, els dos fills de la Teresa Majó continuen regentant els establiments dedicats a la medecina natural, tant la botiga com a parada del mercat.

Finalment, diré que el mot de "Cavil·la" ve del fet que un dels membres de la família, quan va haver-hi el canvi de cèntims a pessetes el 1869, es passava el temps cavil·lant la reconversió d'una quantitat en una altra.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.