La fotografia va ser presa per Pere Xercavins Ambrós a la primera meitat del segle passat i pertany a l'Arxiu de can Xercavins. Ha estat acolorida per Josep Cornella i s'hi pot veure la casa pairal de can Feliu, d'estructura basilical i amb un rellotge de sol a la façana. En primer pla es destaquen els corrals de les aus.
La data més antiga de la masia és 1230, en què figura com a mas Llunell i pertany al castell de Rubí, però temps més tard, el 1383, Pere Desmenart va participar en la signatura de l'escriptura d'abolició dels mals usos feudals que el lligaven als senyors del castell. El nom de Miquel Feliu el trobem des del 1653, però la casa va passar per moltes mans entre els segles XVII i XVIII, quan era a ser propietat dels franciscans de la Causa Pia del Col·legi de Sant Bartomeu.
El 1810 va passar a ser de la família propietària de la masia de Ca n'Oriol, que eren els Viver. Molt més tard, el 1949, va esdevenir propietat de Can Xercavins. Sempre va ser administrada per masovers.
Des de 1983 s'hi ha habilitat un restaurant.
Finalment, cal dir que pels voltants s'hi ha trobat abundoses restes d'època romana.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.