La masia de can Mir

Els amos de can Mir ostentaren diverses vegades el càrrec de batlle de Rubí

La fotografia fou presa l’octubre de 2015 per l’autor d’aquestes línies i en ella podem veure l’aspecte actual de la masia de can Mir.

És coneguda al menys des de 1286, on consta Arnau Mir en un document del Llibre dels Batlles, en el qual demanava al batlle feudal de Rubí autorització perquè el seu ramat pogués pasturar en terres del seu sogre.

Els Mir regentaren aquesta casa pairal fins al segle XVII, quan Joan Brustenga, procedent de Santa Eulàlia de Ronçana, es va casar amb la pubilla Magdalena Mir. A partir d’aleshores aquesta família en seria la propietària.

Entre els segles XVI i XVIII, com passava també amb molts altres propietaris de masies, els amos de can Mir ostentaren diverses vegades el càrrec de batlle de Rubí: es tracta de Joan Mir, Pere Mir i Joan Brustenga (aquest fins a quatre ocasions al segle XVIII).

El 1970 els terrenys de la masia de can Mir es varen parcel·lar, cosa que va donar origen a la urbanització de la zona. Al costat de la vella casa, que es va transformar en restaurant, es va instal·lar una piscina.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.