Naus del polígon del Molí de la Bastida

Oficialment va néixer el 1994 encara que ja s'hi havia instal·lat indústries des dels anys 70

La fotografia va ser presa per l'autor d'aquestes línies el mes de desembre del 2015 i ens mostra unes naus, concretament de l'empresa Emerson, situades al Polígon d'Activitat Econòmica (PAE) del Molí de la Bastida i al costat de la carretera de la Sabadell.

A la part superior podeu veure la llegenda "Polígono Industrial La Bastida" i és que fins fa pocs anys allò que ara es coneix com a polígons d'activitat econòmica eren anomenats "polígons industrials".

El PAE Molí de la Bastida, el nom del qual fa referència a l'antic molí medieval de la masia de la Bastida, es troba al nord del terme municipal de Rubí, molt prop del cementiri i de la masia de can Rosés, encara que hi ha un altre PAE que porta el nom d'aquesta casa pairal. Limita al nord amb el terme municipal de Sant Quirze del Vallès, a oest amb el PAE Carretera de Terrassa i al sud amb el PAE Can Rosés. Rodeja el turonet on se situava la masia i el vell molí medieval (del qual encara es conserven restes), ara ocupat per la grandiosa nau DSV, la instal·lació més important de la zona. En total abraça una extensió d'unes 32 hectàrees.

Oficialment, va néixer el 1994 encara que ja s'hi havia instal·lat indústries des dels anys 70. Entre els anys 2008 i 2017 havia estat catalogat com a CiT 5C i és que formava part del Catalonia Innovation Triangle (CiT), un consorci que existí en aquells anys per a la promoció i el desenvolupament dels municipis situats a la zona d'influència de l'autopista B-30 (Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat del Vallès) i que ara ha desaparegut.

Segons dades de 2011, de la Cambra de Comerç de Terrassa, en aquell any disposava de 56 establiments, entre els quals 42 tenien activitat econòmica. La resta eren naus en venda, lloguer o simplement solars.

Existeix també des d'aquell any l'Associació Empresarial PAE Molí de la Bastida, la primera d'aquest tipus que es va crear a Rubí.

Pel que fa a esdeveniments i successos transcorreguts en aquest polígon, hem d'esmentar, a part de l'enderrocament de la masia de la Bastida els anys 70, l'incendi de la panificadora Vallespa el 2016.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.