Pere Burés, professor de música a la Maria Immaculada, anys 70

Burés va fundar l'Escola Conservatori Municipal de la nostra població i va ser membre de l'escolania de veus adultes

La imatge va ser publicada a la xarxa social Facebook fa uns anys per Jaume Roura, però no sabem si és ell l'autor de la fotografia.

Veiem el músic rubinenc Pere Burés (1950-2009) a l'escenari de Casino Espanyol en una actuació juntament amb les noies, molt probablement de l'últim curs de l'antiga EGB, del col·legi privat de nenes Maria Immaculada, del qual ell va ser professor de música als anys 70 (data de la foto) i on seguia el mètode de pedagogia musical d'Irineu Segarra.

Burés, poc després, fundaria l'Escola Conservatori Municipal de la nostra població i va ser membre de l'escolania de veus adultes. Va morir el 2009, quan feia poc que havia estat anomenat director musical de l'Esbart Dansaire de Rubí, on participava amb la seva magnífica veu i pel qual havia composat la música de diverses peces de ball. En homenatge a la seva tasca, l'Escola Municipal de Música de Rubí, des del 2011, porta el seu nom.

Respecte al col·legi on Burés exercia el seu mestratge, direm que a Rubí ja s'havia instal·lat una acadèmia Almi el 1949, que es traslladaria al carrer de Terrassa al curs 1964-1965 i va prendre la nova denominació de Colegio María Inmaculada, dirigit per M. Teresa Esmerats. Impartia classes d'educació preescolar, Educació General Bàsica (EGB) i Formació Professional. El 1984 va passar a tenir el nom de CEMI-ALMI i es convertiria en un centre subvencionat fins que 10 anys després, el 1994, desapareixeria com a centre educatiu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.