La presa de possessió de l’alcalde Manuel Murillo, novembre de 1962

"Murillo va tornar a revitalitzar, d’acord amb el seu fervor falangista, les organitzacions i festivitats del règim franquista a Rubí"

La fotografia procedeix de la família Torra Muñoz-Farran i no en sabem l’autor (possiblement Josep Feliubadaló?). Es tracta de la presa de possessió de Manuel Murillo com alcalde de Rubí el 21 de novembre de 1962, el qual veiem assegut a la dreta jurant sobre un crucifix. El mateix dia també va jurar el càrrec de cap local del “Movimiento”, és a dir de la Falange local. El segon personatge de l’esquerra sembla identificar-se amb Carlos María Hernández Palmés, Inspector Provincial de Falange, el qual va tenir un paper rellevant en la substitució de l’anterior alcalde Miquel Rufé i el nomenament del nou cap de la corporació municipal i de la Falange local, molt més addicte als postulats ideològics del règim.

 

L’Inspector Provincial tenia com a missió coordinar i tutelar les “Jefaturas” locals del “Movimiento” a totes les localitats i en aquest cas Hernández Palmés havia redactat un informe desfavorable de la gestió d’en Rufé (pels fets de la rierada) tot i recomanant que el delegat del “Frente de Juventudes” i cap de la Central Nacional Sindicalista a Rubí, Manuel Murillo, fos el nou alcalde de la vila.

El nou Ajuntament va comptar amb els mateixos regidors de quan Rufé n’era l’alcalde. No obstant, Murillo va tornar a revitalitzar, d’acord amb el seu fervor falangista, les organitzacions i festivitats del règim franquista a Rubí (el 18 de juliol, el 20 de novembre, etc.).

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.