Presentació de l’estendard de la coral “El Parnaso rubinense”, 1933

El dia 10 de setembre de 1933 va tenir lloc la presentació del segon estendard d’aquesta agrupació de cantaires

La imatge pertany al Fons Marroyo i és d’autoria desconeguda. Va ser publicada al Butlletí núm. 54 del CER i del GCMR (maig de 2010), editat en commemoració del centenari del cant coral claverià a Rubí.

El dia 10 de setembre de 1933 va tenir lloc la presentació del segon estendard d’aquesta agrupació de cantaires, apadrinat per Josep Guilera i Anita Domènech, que es poden identificar amb tota seguretat amb les dues persones que apareixen a la fotografia a banda i banda del penó sota el qual hi ha un bust del mestre Anselm Clavé. En aquells temps el president de l’entitat era Agustí Bachs i el director musical, el mestre Benet Ribó.

“El Parnaso” va ser creat el 1863 amb el nom de “Sociedad Coral Unión de Parnaso Rubinense y Laurel Florido” (aquest “Laurel” era l’altra coral que existia a Rubí) i tingué la seva primera seu social al “Cafè del Jardí”, l’actual Casino Espanyol, encara que al llarg de la seva història, que finalitza el 1973, utilitzaria altres locals com el Teatre Domènech o el cafè de cal Boniquet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.