La primera actuació del renovat Orfeó de Rubí

La primera actuació del renovat Orfeó de Rubí va ser al 1958 amb un mixt de veus femenines i masculines

La imatge que mostrem aquesta setmana pertany a la col·lecció particular de Xavier Fortino i ens mostra la primera actuació del renovat Orfeó de Rubí, mixt de veus femenines i masculines, al Casino Espanyol el 6 de juliol de 1958 sota la direcció de Magí Ramèntol, després de diversos assajos a un local de la plaça del Clavè. Els cantaires masculins es troben de peu, mentre que les noies estan assegudes a banda i banda del director. Aquestes procedien en la seva major part de la coral femenina Orpheus Femina, creada el 1951 i també dirigida per Ramèntol, mentre que els homes venien d’altres formacions corals. En aquella ocasió, on era present el baríton Manuel Ausensi acompanyat al piano per Delfí Mulé, s’entonaren 15 cançons.

 

L’antic Orfeó, fundat el 1914 en el si de la Joventut Nacionalista, havia desaparegut el 1922 i no va ser fins a finals dels 50 quan es va reorganitzar sota l’impuls de Magí Ramèntol. La primera junta de la nova entitat va ser formada per Frederic Serrat, president; Josep Cabanes, vicepresident; Eulàlia Turu, secretària; Joan Gallart, vicesecretari; Sebastià Colomer, tresorer; Lluís Simó, comptador, i Neus Rosés, Àngela Colomer, Manuel Castañé i Salvador Roset (germà del fotògraf Josep Maria), vocals. No obstant, la vida d’aquest nou Orfeó de Rubí va ser efímera, ja que molt poc temps després va desaparèixer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.