La sala d’arqueologia del Museu Municipal Castell

Algunes peces del fons del MMUC estan cedides per l’esmentada Fundació del Museu i altres procedeixen de donacions i cessions particulars

La fotografia ha estat presa per Ramon Llorens el passat mes de març al Museu Municipal Castell (MMUC), situat, com el seu nom indica, a l’antiga edificació d’origen medieval reconvertida en espai museístic per l’Ajuntament de Rubí durant els anys 90.

Aquest equipament, actualment de gestió directa municipal, va pretendre solucionar, encara que sense un consens clar amb la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí, l’enderrocament a finals dels anys 80 de l’antic edifici on s’allotjava el vell Museu des de 1956.

A la imatge que comentem podem veure una de les dues sales de l’exposició permanent destinada a mostrar la història de Rubí, concretament la que presenta el material arqueològic. A l’esquerra es troben a la paret les pintures murals del segle XV que representen vaixells i a la dreta podem veure els finestrals gòtics del segle XV.

Algunes peces del fons del MMUC estan cedides per l’esmentada Fundació del Museu i altres procedeixen de donacions i cessions particulars (com el fons de Pere Bel), d’excavacions realitzades a Rubí o bé formen part de la col·lecció municipal mateixa. Destaquem, entre el llegat arqueològic que es pot veure a les vitrines, el tors de marbre del déu Bacus trobat a Ca n’Oriol, un capet de dona romà trobat a can Fatjó, un altre capet de marbre d’origen africà que també representa a Bacus (procedent de can Bosch), diversos atuells ceràmics antics i medievals, un anell d’or, diverses peces de metall també pertanyents a l’antiguitat, etc, etc.

L’exposició permanent es pot visitar dijous, divendres i dissabtes d'11 a 14 h; de dimecres a dissabtes de 16 a 20 h, i diumenges i festius, d'11 a 14 h. Dilluns i dimarts el castell es troba tancat.   

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.