L’Ajuntament busca noves empreses rubinenques per comprar energia de forma conjunta

Sessió informativa aquest dijous per resoldre els dubtes de les empreses interessades a participar en aquesta iniciativa

L’Ajuntament de Rubí, a través del programa Rubí Brilla, fa una nova crida a les companyies rubinenques perquè se sumin a aquesta iniciativa, que consisteix a comprar energia de forma conjunta amb l’objectiu d’estalviar costos i millorar, així, la competitivitat. L’any 2018, el consistori va impulsar un grup de compra agregada d’energia, integrat per una quarantena de firmes, xifra que es va ampliar fins a les 62 l’any passat. 

El consistori informa que l’energia és, després dels recursos humans, la segona despesa més important que han d’assumir les empreses i el sector industrial un dels principals consumidors d’energia elèctrica. En aquest sentit, a Rubí, la indústria representa el 36% del consum energètic de la ciutat. 

Dues licitacions fins ara
El grup de compra agregada d’energia de Rubí ja fa dos anys que funciona. L’any 2018 va tenir lloc la primera licitació electrònica, a través de la qual es van adjudicar els quatre lots a les comercialitzadores que van oferir els millors preus.

El grup de compra gestiona actualment més de 20 GWh i 75 punts de subministrament. “Com més empreses formin part del grup de compra, millor preu es podrà aconseguir en licitacions futures”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

 

Des de l'Ajuntament expliquen que enguany, i a causa de les circumstàncies extraordinàries que ha ocasionat la Covid-19, s’ha decidit prorrogar els contractes amb les comercialitzadores vigents, assegurant els millors preus per al grup, i permetre a les empreses reduir el preu que paguen pel seu consum energètica així com optimitzar la seva potència contractada. Es calcula que els estalvis poden arribar fins al 20% de la despesa elèctrica.

Amb l’objectiu d’assessorar les diferents companyies interessades a formar part del grup de compra agregada d’energia, el servei Rubí Brilla ha convocat una sessió informativa telemàtica aquest dijous a les 10 h. Les inscripcions també s’han de fer en línia.

Paral·lelament, les empreses poden enviar la darrera factura elèctrica a [email protected] per tal que els tècnics i tècniques puguin calcular quant poden estalviar i guiar-les en tot el procés.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.