Carme Domínguez: "Ja no és com abans, que la gent es veia obligada a anar a la floristeria"

Entrevista a la florista de la botiga Art Floral amb motiu de la Diada de Sant Jordi

La llegenda de Sant Jordi parla d'un drac que atemoreix un regne i d'una princesa que és rescatada per un cavaller que mata la bèstia amb la seva llança. Els dos primers personatges esmentats et donen la benvinguda a la botiga Art Floral, juntament amb un conjunt de roses i llibres, propis de la Diada de Sant Jordi que se celebra el 23 d'abril. 

Carme Domínguez, propietària, ens parla sobre l'establiment i quines expectatives té de cara a la festa que s'acosta. A més, la floristeria forma part de l'associació Comerç Rubí.

Carme, fes-nos un resum de la història d'Art Floral.

Jo vaig començar a treballar de molt petita a una floristeria de Rubí i vaig estar 37 anys, fins que un dia vaig decidir muntar jo una. Sempre he fet el mateix i és el que més m'agrada. Després d'aprendre l'ofici, em vaig dedicar a fer cursos per donar un millor servei. Fa quinze anys que funciona aquesta botiga.

Com és el dia a dia d’una floristeria quan no hi ha cap festivitat a celebrar?

El funcionament de la floristeria ha canviat molt, no té res a veure amb fa vint anys, per exemple. Ara hi ha diversos llocs on es venen flors, com els supermercats, els gardens, la venda per Internet... tots han pres molta vida a les floristeries, perquè tenim molta més competència, però si t'especialitzes amb alguna cosa, com jo he fet amb els casaments, tens temporades amb molta feina. Ja no és com abans, que la gent es veia obligada a anar a la floristeria. Si no em dediqués a les núvies, seria més difícil.

Llavors funciona bé la venda de flors per a casaments?

Molt. Comencem ara, a partir d'abril, i fins al novembre és quasi cada setmana un casament. A mi m'entren moltes comandes per Internet, parelles de fora també, que es casen aquí i ens demanen les flors a nosaltres. Si m'hagués de dedicar només a la gent de Rubí, evidentment no tindria tants casaments.

Imatge de l'interior de la botiga Art Floral. FOTO: Arnau Martínez

Imatge de l'interior de la botiga Art Floral. FOTO: Arnau Martínez

Com es presenta el Sant Jordi d'enguany?

Aquest any serà bo, però no serà com l'any passat, quan la gent es va veure obligada a anar a les floristeries a comprar les roses, però jo espero que sigui positiu igualment.

Creus que ho notareu molt el fet que tornin a haver-hi paradetes al carrer?

Sí, es nota moltíssim. Pensa que hi ha moltes parades i venen moltes roses. L'any passat a les 11 del matí ja no quedaven flors, però no només aquí, sinó a totes les floristeries. Mai havíem viscut un Sant Jordi així. La gent tenia moltes ganes de celebrar, després de dos anys difícils, i es va veure obligada a anar a les floristeries. Sempre és una data que ens ha anat bé, que hem treballat molt, perquè fem treballs manuals i feines més especials, però la gent que vol una rosa normal ja la compra a la parada.

Com us va afectar la Covid-19?

Ens va afectar una barbaritat. Pensa que aquesta botiga està encarada a casaments i no va haver-hi cap. Jo feia uns 100 casaments a l'any i em vaig quedar sense. La meva floristeria si no té casaments, no tira. Per sort, ja ha passat i ara tinc tots els casaments que no es van fer, però aquests dos anys han sigut molt dolents. Si s'hagués allargat, moltes floristeries no haurien aguantat. De fet, han tancat moltes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.