Arrenca la 3a edició dels premis a l'Ecoinnovació Educativa

Des de la primera edició, s'hi han presentat fins a 293 centres

 

 

Per tercera ocasió, arrenca una nova edició dels premis Ecoinnovació Educativa, organitzats per la Fundació Endesa. Aquesta iniciativa dissenyada amb la Fundació Europea Societat i Educació vol promoure els valors com la responsabilitat, el compromís i la cooperació en la preservació de l'entorn.

 

Aquests guardons proposen als centres educatius d'arreu del territori fer una reflexió sobre la natura i el medi ambient i la cerca de solucions innovadores per a la seva conservació. Amb l'objectiu de fomentar la cultura ecològica i despertar un interès per la sostenibilitat, els alumnes poden fer tota mena de projectes. Un hort ecològic, una aplicació per calcular la petjada de CO2 dels elements TIC de l'escola o una anàlisi experimental de les tovalloletes humides del supermercat, són només alguns dels projectes que van presentar centres catalans en l'edició passada.

 

Des de la seva primera edició l'any 2016, fins a 293 centres d'arreu de l'estat espanyol han presentat fins a 337 projectes a les tres categories diferents: "Què és per a tu la natura?", "La meva solució creativa a un problema mediambiental" i "Com milloraries el teu entorn?".

 

Com participar-hi?

 

La dotació dels premis per a cadascuna de les tres categories consisteix en un guardó per a cada finalista, difusió del seu projecte i una dotació econòmica per un valor des de 2.000 fins a 4.000 euros que es poden destinar o bé per a seguir desenvolupant la iniciativa ambiental presentada pel centre o bé a la reforma i adaptació de les seves instal·lacions per assolir un consum responsable d'energia i aigua a través de l'Entitat Fundadora Endesa.

 

El registre de les candidatures en les tres categories es realitzarà exclusivament en línia mitjançant el formulari disponible a la pàgina web ecoinnovacion.fundacionendesa.org i hauran de complir els requisits i condicions d'acord a les seves instruccions i bases legals. El període de registre de les candidatures finalitzarà el divendres 14 de desembre de 2018.