Ballada de Gitanes multitudinària a l'Escardívol

Aproximadament unes mil persones van acabar ballant juntes al ritme de les Gitanes

Aquest dissabte Rubí ha viscut una de les seves activitats més esperades de Festa Major: La ballada de Gitanes. A més, aquest any es tracta d'una edició especial, ja que commemoren els 40 anys de Gitanes a la nostra ciutat, tot coincidint també amb el centenari de l'Esbart Dansaire.

Amb motiu d'aquest aniversari, han participat 39 colles, 29 d'adults i 10 infantils, que han aplegat uns 600 dansaires. Com és tradició, al final del ball han sortit persones del públic a ballar amb els dansaires i en aquell moment unes mil persones han fet vibrar l'Escardívol ballant totes de manera simultània, convertint aquesta activitat en un complet èxit de participació. De fet, l'èxit ha sigut tan gran, que per primer cop s'ha hagut de dividir l'esplanada de l'Escardívol per tenir espai suficient per a totes les colles.

També com sempre, l'alcaldessa ha sortit a ballar per a donar suport a aquesta tradició vallesana tan arrelada a la nostra ciutat. Aquest any, però, ha estat acompanyada de la consellera de cultura Natàlia Garriga, qui també ha participat de la dansa.

Com a novetat, el Bòjum ha repartit xarops de menta per refrescar el públic mentre s'esperava l'arribada dels ballarins, que venien en cercavila des de la rambla del Ferrocarril.

El Bòjum ha repartit xarops de menta entre el públic. FOTO: Nora Muñoz

El Bòjum ha repartit xarops de menta entre el públic. FOTO: Nora Muñoz

Paral·lelament a les Gitanes, a la plaça Pere Aguilera, es va celebrar la diada castellera amb les colles convidades, que han vingut de Sant Feliu, Torredembarra i el Baix Montseny. Es van començar fent els tradicionals pilars individuals de cada colla i després la ronda conjunta de pilars.

 

El colofó de la nit el van posar els concerts de l'Escardívol, on cap a les 00h va sortir David Bustamante, el van seguir el grup de Marlon a les 2h i va acabar a les 4h amb el grup "Versión Imposible". Sens dubte aquests últims van ser els preferits de la nit i de seguida van omplir l'esplanada de l'Escardívol amb tot de gent cantant i ballant les seves cançons d'avui i sempre.

Multitud de gent a l'Escardívol durant el concert de Versión Imposible. FOTO: Cedida

Multitud de gent a l'Escardívol durant el concert de Versión Imposible. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.