Els gegants de Rubí tornaran a participar en les tradicionals activitats de Festa Major

Estaran al carrer el 28 i 29 de juliol per celebrar les festes de la ciutat però la trobada de gegants serà al setembre

Un any més, els gegants de Rubí participaran a la Festa Major de Rubí durant dos dies: el dimarts 28 i dimecres dia 29 de juny, diada de Sant Pere.

Dimarts dia 28 de juny, els gegants participaran en el seguici inaugural de la Festa Major i, un cop acabada, presidiran el pregó de festa major plantats a banda i banda del balcó de l'Ajuntament. Durant el discurs del pregoner, que encara es desconeix qui serà, aquest donarà la toia de flors naturals a la geganta i seguidament els gegants de Rubí, en Roc i la Paula faran el ball de plaça. En acabat el pregó, els gegants es guardaran dins l'Ajuntament.

Tornaran a sortir el dimecres 29, diada de Sant Pere. A les 08.30 h faran les matinades i els grallers de la colla faran un recorregut pels carrers del centre de Rubí: des de plaça Pere Aguilera, passant pel carrer Dr. Robert, Maximí Forners, Pere Esmendia, Sant Cugat, Sant Jaume, Montserrat, Maximí Forners, Dr. Robert i plaça Pere Esmendia de nou.

Els grallers de la colla de geganters de Rubí. FOTO: Núria Hueso

Els grallers de la colla de geganters de Rubí. FOTO: Núria Hueso


A les 10 h, els gegants sortiran de l'Ajuntament i es plantaran a la plaça. Es farà un ball davant dels representants institucionals i seguidament començarà "l'anada a ofici", una cercavila des de la plaça Pere Aguilera fins a Dr. Guardiet amb tothom ui vulgui acompanyar els gegants.

Un cop a la plaça del Dr. Guardiet els gegants faran l'entrada a l'església de Sant Pere pel portal antic (davant rectoria) per presidir la missa solemne de Festa Major. Durant l'ofertori els gegants faran el tradicional ball dins d'església (la moixeranga). En acabada la missa, es faran més balls a la plaça.

La trobada de gegants serà al setembre

Enguany, la tradicional trobada de gegants canvia de data, i en lloc de celebrar-se durant la tarda del dissabte de Festa Major, se celebrarà a partir d'ara al setembre.

Sortides geganteres

A part de les activitats de la Festa Major, altres sortides dels gegants abans de les vacances d'estiu seran el dissabte dia 2 de juliol a Sant Cugat i el diumenge dia 10 de juliol a Sant Vicenç de Castellet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.