Tret de sortida a la Festa Major de Rubí

Seguici i pregó a càrrec dels capgrossos del CN Rubí, que enguany compleix 50 anys d'història

Rubí ja està oficialment de festa (Mira la galeria completa d'imatges). Aquest dimarts ha arrencat el primer dia de Festa Major, tot coincidint amb el Dia de l'Orgull, i han estat els joves de l'entitat rubinenca Kaipé, els encarregats de llegir el manifest per reivindicar la lluita i els drets de les persones LGTBI. 

Una mica més tard, el seguici de la Colla dels Diables de Rubí i les entitats de la Taula de Cultura Popular i Tradicional s'ha desplaçat des de la plaça de l'Antiga Estació fins a la de Pere Aguilera, on estaven els castellers, els gegants, l'Esbart Dansaire, grups de percussió, i el Bòjum, que també lluïa la bandera LGTBI. Música, balls i tradicional entrega de la toia a la Geganta Paula. 

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha dit que "ha tornat la festa més gran de tota la comarca, aquella que és l'enveja de la resta de municipis (...) aprofitem el regal de la normalitat. A partir d'avui som el centre d'atenció de les ciutats del voltant, que miren de reüll una programació que fa enveja i on les entitats són la part fonamental". 

La lectura del pregó ha anat a càrrec dels capgrossos d'en Joan Manel Sampons i la Montse Jiménez, del CN Rubí, i han repassat la història i èxits del club, que enguany compleix 50 anys, i per a qui s'ha demanat la Creu de Sant Jordi

Així doncs, ambient festiu en la primera Festa Major "de la normalitat" dos anys de la pandèmia, tot i l'augment preocupant de casos de Covid-19 dels darrers dies. Aquest mateix dimarts, Salut ha demanat a la ciutadania mantenir la prudència davant l'increment de les infeccions, en la seva majoria per la variant BA.5. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.