La Trocalleria continua allargant la vida dels objectes que no s'utilitzen

El mercat d'intercanvis segueix actiu després de dos anys

 

La Trocalleria de Rubí segueix allargant la vida de tots els objectes que la gent ja no vol tenir a casa o ja no els utilitza. Aquesta tradició es fa cada dissabte des de fa ja més de dos anys.

Ahir dissabte es va convocar una nova edició a la Plaça del Mercat. El sistema que segueix la Trocalleria és molt senzill: la gent porta al mercat aquells objectes que ja no volen o no usen. El valor d'aquests productes serà diferent i es marcarà amb tiquets blaus (són acumulables i un objecte pot arribar a valorar-se fins als 5 tiquets blaus) o verds, que és la categoria màxima. D'aquesta forma, els intercanvis que es realitzin seran el més justos possibles. Per exemple, un producte que tingui un tiquet verd s'intercanviarà per algun que tingui cinc blaus, i així els intercanvis tindran valors equitatius.

Amb el sistema dels tiquets també aconsegueixen que, si una persona no troba res que li agradi aquell mateix dia, pugui tornar un altre dissabte amb els vals i els pugui descanviar. 

La Trocalleria se celebra cada dissabte però, compte! La localització va variant depenent de la setmana, tot i que l'hora és sempre de 10:30h a 14h. El calendari és el següent:

1r Dissabte: Plaça Doctor Pearson

 

2n Dissabte: Plaça del Mercat

3r Dissabte: Rambla del Ferrocarril

4t Dissabte: Plaça de Catalunya

 

Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament de Rubí pretén "allargar la vida als productes, reduir residus i cuidar el Medi Ambient", tal com diu el seu lema.