contingut promocionat
logo ronda tot rubi

 

Les IV Jornades de Dret Laboral de Tarragona versaran sobre Salut i Dignitat

El Col·lectiu Ronda organitza un fòrum de reflexió com a punt de trobada de professionals, organitzacions i societat civil per vincular el món laboral amb la defensa dels drets humans

Un any més, i ja són quatre edicions, Col·lectiu Ronda organitza les Jornades Laborals a Tarragona, un fòrum de reflexió que s'ha consolidat com a punt de trobada de professionals, organitzacions i societat civil per vincular el món laboral amb la defensa dels drets humans. Enguany, els riscos laborals, la precarietat i la salut pública centraran la jornada, que se celebra el pròxim 1 de desembre al Palau de Congressos de la ciutat amb el títol Dret a la Salut i Dignitat.

Parlar d'accidents o malalties professionals és posar l'accent en la prevenció de riscos i la seguretat laboral, però, sobretot, és fer-ho de condicions de treball si pretenem que els índexs de sinistralitat i precarietat puguin deixar de ser una xacra. Només els set primers mesos de 2023 un total de 400 persones van perdre la vida en l'entorn laboral. I tot i una tendència a la baixa d'aquestes dades, és evident que queda molt camí per recórrer si el que es vol és millorar el marc de les relacions laborals perquè aquestes no atemptin contra la dignitat ni els drets més fonamentals.

Per posar en primer pla aquesta reflexió, el pròxim dia 1 de desembre se celebren les IV Jornades Laborals de Col·lectiu Ronda a Tarragona, amb el títol Dret a la Salut i Dignitat, amb dues taules de debat que centraran la discussió entorn de la precarietat, la salut mental i els riscos laborals. La primera d'elles, titulada Riscos Químics vol abordar els accidents de treball i la prevenció de riscos a la indústria química i nuclear a partir de l'accident produït per l'explosió a l'empresa IQOXE (ubicada al polígon de Tarragona) el març de 2020 que va causar la mort de tres persones. En aquesta primera taula hi participen Rafael Marrasé, coautor del llibre La gran explosió sobre l'accident de l'empresa petroquímica de Tarragona; Dra. Paca López, metgessa del Treball. Societat Catalana de Salut Ambiental (SOCSA) i Jaume Cortés, advocat del Col·lectiu Ronda i Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals, que participa de la causa penal de l'accident.

La segona taula, titulada Salut mental i treball vol centrar-se en les condicions de treball i vincular aspectes de salut mental, assetjament laboral i precarietat. El debat en aquest cas l'integraran Carlos Hugo Preciado, lletrat coordinador del Gabinet Tècnic del Tribunal Suprem; Pilar Bonasa, psicòloga especialitzada en casos d'assetjament i Núria Ballesteros, advocada del Col·lectiu Ronda.

Les jornades pretenen que des del Dret, però amb una perspectiva divulgativa, s'abordin qüestions que afecten el dia a dia de les relacions laborals per tal de debatre sobre com crear estratègies i abordar les actuals problemàtiques per millorar les condicions i el marc general de les relacions laborals. 
Les jornades se celebraran a la sala Eutyches del Palau de Congressos de Tarragona, el dia 1 de desembre de 9:30 h a 14 h.

Per assistir-hi cal inscripció prèvia a jornadestarragona2023.cronda.coop
La inscripció i assistència a les jornades és gratuïta.

  Demana cita, ara!

Més informació