contingut promocionat

-

ONA Activa’t, el programa per contribuir a la transformació sociolaboral a Rubí

L'Ajuntament de Rubí, Creu Roja i Agbar van signar un conveni per fomentar l'ocupació de persones amb risc d'exclusió social

Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí, Lidia Lanuza, presidenta de la Creu Roja a la demarcació de Barcelona, i Felipe Campos, el director d’Acció Social d'Agbar, han signat aquest dimecres el conveni per posar en marxa el Programa ONA Activa’t (Ocupació, Necessitats bàsiques i Acompanyament), dirigit a fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de persones beneficiàries del fons de solidaritat i de la tarifa social d’aquest municipi del Vallès Occidental.

Quin és l'objectiu d'ONA Activa't?

A través d’aquest programa social, es volen potenciar les competències personals i laborals de les persones en situació de vulnerabilitat, donant-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques, perquè puguin accedir a feines de qualitat. L’objectiu és fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de les persones participants i acompanyar-los en el procés de recerca de feina i treball digne.

Què ofereix aquest programa social?

El programa ONA Activa’t contempla les diferents fases d’acompanyament de la persona que es troba en situació d’atur. Així, el projecte parteix d’un diagnòstic inicial de situació respecte de l’ocupabilitat i les necessitats bàsiques de cada participant del programa. A partir d’aquí, el programa preveu accions d’orientació laboral, càpsules formatives per a la millora de competències bàsiques, formació tècnica i específica, intermediació, prospecció laboral i acompanyament a l’entrevista, amb la cobertura de necessitats bàsiques i una avaluació d’impacte per conèixer els canvis generats per la participació en el programa.

Signatura del conveni ONA activa't a Rubí per fomentar la inserció laboral de persones vulnerables. FOTO: Cedida

Signatura del conveni ONA activa't a Rubí per fomentar la inserció laboral de persones vulnerables. FOTO: Cedida

A qui va dirigit?

A través d’aquesta aliança amb l’Ajuntament de Rubí i la Creu Roja, el programa ONA Activa’t acompanyarà i potenciarà les competències personals i laborals de 10 persones en situació de vulnerabilitat del municipi. Per ser elegibles, les persones participants han de ser perceptores del fons de solidaritat i de la tarifa social de Rubí.

Amb els més vulnerables

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha declarat: “Les empreses subministradores juguen un paper important a l’hora de detectar nous casos de vulnerabilitat o evitar la seva cronificació. Fa anys que Agbar ho entén així i que col·labora amb l’Ajuntament per mitigar la situació de la ciutadania en risc d’exclusió mitjançant el fons de solidaritat i diferents bonificacions. Ara, aquest programa ONA Activa’t ens permet fer un pas més i obrir noves oportunitats per a aquesta població més vulnerable, acompanyant-la en la cerca d’una feina que li proporcionarà seguretat econòmica però també mental”.

Signatura del conveni ONA activa't a Rubí. FOTO: Cedida

Signatura del conveni ONA activa't a Rubí. FOTO: Cedida

A més, la presidenta de la Creu Roja a les comarques barcelonines, Lidia Lanuza, ha destacat que “aquesta gran aliança ens permet mantenir el compromís de posar les persones al centre i acompanyar aquelles que es troben amb majors obstacles a l'hora d'accedir al mercat laboral. Treballem activament per eliminar les barreres que impedeixen que les persones accedeixin a oportunitats laborals justes i equitatives. Som fermes defensores de la igualtat d'oportunitats i tracte en l'ocupació. L'ONA Activa't ens permetrà fortificar les competències de les persones participants, formar-les perquè estiguin millor preparades per al nou mercat laboral, promovent la seva autonomia i l'autoestima perquè tinguin l'oportunitat de prosperar i assolir el seu màxim potencial.”

Per la seva part, el director d’Acció Social d'Agbar, Felipe Campos, ha remarcat: “és clau reforçar la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes com l’ONA Activa’t, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”. Campos ha remarcat l’impuls d’iniciatives com aquesta “dirigides a tenir un impacte social positiu i que pretenen contribuir a una recuperació econòmica, sostenible i justa a través del diàleg i les taules de treball centrades en la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda.”