Comença la campanya electoral Hola 18!

"Celebrar la majoria d'edat és competència municipal o és que estem a deu mesos d'eleccions municipals?"

Fa uns dies em va arribar la notícia que la senyora alcaldessa de Rubí, senyora Ana María Martínez, havia enviat una carta a tots els joves que aquest 2022, compleixen els divuit anys, és a dir, arriben a la majoria d'edat legal per poder votar en unes eleccions.

Al cap de pocs minuts de rebre aquesta notícia, vaig fer-li un comentari a una regidora de l'Ajuntament de Rubí per si en sabia alguna cosa d'aquesta invitació tan particular. La seva resposta va ser: no en tinc ni idea.

Avui, després d'una llarga Festa Major, aquesta carta ha arribat a les meves mans, després de nits sonores i de molt caliu pels carrers i places de la nostra ciutat, carrers i places "que han quedat bonics" en una mostra més d'un gran comportament incívic d'una part de la nostra ciutadania.

En aquesta carta la senyora alcaldessa invitava a tots els veïns i veïnes de Rubí que van néixer el 2004 a participar en la festa Hola 18! el dia 7 de juliol a l'Arborètum del Castell de Rubí, amb música, barra, ball, sortejos i un regal d'aniversari. Per als que en fan 18 per descomptat!

M'hauria agradat llegir que es feia un acte amb un bon ambient, respecte a les normes de convivència, amb valors d'ètica, convivència, actituds positives i d'una animació cívica, que segur que també hi seran presents.

Un dels arguments de la celebració és que aquests joves no ho han tingut fàcil (els del 2004), ja que la Covid-19 ha comportat uns temps de restriccions i ara que tot ha quedat enrere, la ciutat està en deute amb aquests joves I la senyora alcaldessa els Hi regala una festa i que ella, els espera a l'Arborètum per saludar-los personalment.

Excel·lent, magnífic el detall de la nostra alcaldessa, com si aquí a Rubí els joves en general i els de divuit anys en particular no tinguessin cap més problema que divertir-se, que també! Però el treball, la formació, els salaris de misèria, així com la manca d'un espai de trobada estable i segur, d'oci nocturn juvenil amb activitats diverses...

Però és realment aquesta la funció de l'alcaldia i personalitzo en l'alcaldessa perquè sols és ella la protagonista d'aquesta invitació, des del logo del sobre de l'ajuntament de Rubí que surt el seu nom, al logo de la carta que parla de l'alcaldessa a la mateixa signatura que és d'ella mateixa..., i la resta de regidors/res sense assabentar-se?

Quan llegia aquesta carta i el motiu de la invitació em recordava d'aquella quantitat de coses que quan els veïns i veïnes van a l'Ajuntament de Rubí a reclamar o proposar alguna cosa el primer que et diuen en molts casos és que això no és competència de l'alcaldia, que si és d'aquell o d'aquella altra administració.

Celebrar la majoria d'edat és competència municipal o és que estem a deu mesos d'eleccions municipals? I segurament cal començar a fer campanya amb els diners de tots i totes les ciutadanes de Rubí.

Encoratjo als grups municipals a posar el nas en aquest afer, i denunciar aquelles despeses públiques posades a disposició de l'alcaldessa de Rubí.

No sé si aquest acte té caràcter electoralista, però ho sembla molt i el que no sé si això, és producte de cert nerviosisme que existeix en el grup municipal que dona suport, el PSC o la mateixa alcaldessa que veu trontollar la poltrona.

No tot és vàlid per voler guanyar!!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.