Allò que el comerç necessita

"Cap campanya per recolzar el comerç local en tot un any, com a molt quatre paraigües de colors penjats al carrer, una campanya molt sostenible"

Ja fa un any, al Ple de desembre, des d’Esquerra vam presentar una proposta per promoure “el consum responsable i l’economia local”. Donada la crisi mundial que estàvem patint amb la Covid-19 i que encara estem patint, enteníem que era especialment important promoure el consum responsable, prendre consciència dels efectes de les nostres pràctiques de consum i posar de manifest la importància de saber promoure, suggerir i convèncer la ciutadania que comprar a Rubí enriqueix la ciutat i dona valor afegit al comerç de proximitat. Comprar a la nostra ciutat també enforteix el teixit comercial i genera ocupació. Quanta gent ha descobert botigues al seu barri i a la seva ciutat que abans del confinament no coneixia?

A la moció proposàvem diferents punts d’acord, entre d’altres un estudi dels nous hàbits de consum en el període de pandèmia, identificar nous horaris de compra, on es compra, com es compra, què vol obtenir del comerç local el consumidor, quina visió té del comerç local, etc. Tota aquesta informació havia de servir per oferir formació i serveis acurats al nostre teixit comercial. Proposàvem també incorporar i prioritzar a les diferents associacions, entitats i el teixit empresarial i comercial de la ciutat en la presa de decisions a l’hora d’organitzar campanyes i iniciatives de dinamització comercial.

La proposta va ser aprovada per unanimitat pels vots de tots els grups del ple, també els del govern de PSC i En Comú Podem. Malauradament, les polítiques de comerç per a aquestes festes es redueixen a la campanya dels vals de compra que teòricament ajudaran a millorar les vendes aquest Nadal als nostres comerços (amb menys pressupost que l’any passat, malauradament). Han fet alguna altra proposta? Cap campanya per recolzar el comerç local en tot un any, com a molt quatre paraigües de colors penjats al carrer, una campanya molt sostenible. Tan sostenible, responsable i solidària com muntar, un any més, el Túnel de Llum amb un cost que fa esgarrifar. Com cantava Marisol temps enrere: “de luz y de color...tómbola!”, la banda sonora del govern que “gestiona” la nostra ciutat.

Els plens no haurien de ser un acte de cara a la ciutadania per cobrir l’expedient, les mocions aprovades han de ser una guia que estableixi prioritats, i si sabem que el comerç ha patit, i que continua patint, és evident que ha de ser una prioritat. A Esquerra Rubí ens preocupa la deixadesa i la falta de suport a aquest sector per part del Govern.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.