Conflicte Rússia Ucraïna

La cimera de Madrid de l'OTAN tampoc no ha servit per donar cap pas endavant a Ucraïna

Tinc la lleugera impressió que el conflicte entre Ucraïna i Rússia està arribant al seu tram final, potser falten unes setmanes, però ja dic tinc la impressió que el passat 16 de juny es va donar uns fets que em fan pensar que estem a la fase final.

Què va passar el dia 16 de juny, puix aquest dia els màxims dirigents d'Europa, Alemanya, França i Itàlia (recordem que Itàlia té presentat un pla de pau del conflicte a les NNUU) van fer una visita a Zelenski a Kiev, d'aquella reunió va sortir pràcticament l'ingrés d'Ucraïna a la Unió Europea, així es va escenificar per tot arreu, per la mateixa Ucraïna per la Unió Europea a través de l'Úrsula Von der Leyen i com no dels visitants il·lustres a Kíev, no es va dir res de l'ingrés en l'OTAN, el mateix Putin va reafirmar que una cosa era l'ingrés a la Unió Europea i l'altre a l'OTAN.

Des d'aquella data militarment Ucraïna solament ha anat fent passos enrere fins avui, quan el ministre de la guerra de Putin ha dit que Lugansk ja està sota control rus.

Rússia es fa el bo i envia el primer vaixell amb cereals per als seus amics, per cert avui retingut a Turquia, abandona l'Illa de les Serps, demana desminar els ports ucraïnesos per treure materials, etc.

La cimera de Madrid de l'OTAN tampoc no ha servit per donar cap pas endavant a Ucraïna amb relació a l'OTAN, més aviat s'obvia mencionar-la.

Aquesta reflexió solament em fa pensar que els tres màxims dirigents d'Europa no se'n van a Kíev en un viatge qualsevol, van a negociar un acord de pau, el fet és que l'endemà 17 de juny, visita Kíev el principal aliat dels EUA, el senyor Boris Johnson per intermediar l'acord.

Sols desitjo no equivocar-me i que aquesta idea o reflexió es pugui complir, ja que el conflicte continua portant desesperació i mort per als pobles ucraïnès i rus.

Més endavant parlarem d'aquest conflicte introduint el variant unilateralisme (EUA) i multilateralisme (Rússia-Xina) i el tristíssim paper de la UE.

Unilateralisme i multilateralisme en el món futur que és la mare dels ous de tot aquest conflicte.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.