El camí de no retorn

Ens situem just en la meitat d'aquest mandat municipal, segurament el més convuls de la història de la democràcia des de l'any 1979: tenim un Ple Municipal dividit i un govern amb incapacitat per dialogar malgrat la seva posició de debilitat, amb sis regidors del PSC, un regidor trànsfuga i uns suports externs que no donen gaire estabilitat: un grup municipal de Ciutadans que s'ha acabat fracturant en dos, i dos regidors del Partit Popular que es troben en una situació molt delicada.

 

El pitjor de tot és la sensació que tenim molts veïns de què les perspectives no ajuden a ser massa optimistes respecte als dos anys que queden de mandat i que, malgrat la situació d'inestabilitat evident, l'alcaldessa és incapaç de fer un gir, assumir aquesta realitat i obrir un camí de diàleg amb tota l'oposició, sense excepcions, per així poder acabar la seva trajectòria com alcaldessa, almenys, amb un mínim de dignitat personal i política.

 

 

Però dia a dia, ple a ple, ens trobem que l'alcaldessa i els seus fidels han decidit escollir un camí de no retorn que perjudica, per sobre de tot, la nostra ciutat, i a totes les persones que vivim a Rubí, i que volem viure en una ciutat millor, en lloc de viure en una ciutat estancada, aturada i decadent.

 

No ajuden, tampoc, les formes clientelars d'actuar de l'alcaldessa i el seu govern, molt típiques del manual d'estil del PSC que, encara que siguin legals, donen una imatge de república bananera. I no podem oblidar en aquest cas la complicitat necessària dels regidors de Ciutadans i del Partit popular, que es convertiran com aliats en el ple municipal en un malson per l'alcaldessa.

 

Demanem que, pel bé de la nostra ciutat, aquest govern i l'alcaldessa al davant rectifiquin per l'interès general de la nostra ciutat, i el primer que faci en aquesta segona part del mandat la màxima responsable de la corporació sigui destituir al regidor trànsfuga, i començar una nova etapa. Sense aquest primer pas, el camí de no retorn, la fugida endavant, es consolidarà i serà una mala notícia per Rubí.