ENCARA PODEM FER MOLT PER AL COMERÇ LOCAL

El comerç local a Rubí està en una situació difícil, ja que ha de competir amb les grans superfícies i amb les compres en línia

Vull compartir amb vosaltres algunes dades rellevants sobre el teixit comercial de la nostra ciutat. Segons un estudi acabat de publicar pel Consell Comarcal del Vallès Occidental (que es pot consultar en aquesta adreça web), Rubí té una densitat comercial de 8,8 establiments per cada 100 habitants. És important destacar que la densitat comercial a Rubí no és molt inferior a la mitjana catalana de 9,9 establiments per cada 100 habitants. Tot i això, és important no només mirar la xifra en si mateixa, sinó també la salut dels negocis locals, la seva capacitat per competir amb altres establiments comercials i la seva contribució a l'economia local.

Segons les dades de l'estudi, la concentració de la majoria dels establiments de Rubí en els sectors de l'alimentació, el parament de la llar i l'equipament personal, pot reflectir la demanda dels consumidors i les necessitats del mercat local. No obstant això, també pot ser un indicador de la manca de diversificació en l'oferta comercial de la ciutat.

L'estudi també ens mostra dades clares que el sector comercial i de l'hostaleria donen feina a un nombre significatiu de persones a la nostra ciutat. En concret, s'estima que hi ha 5.760 persones ocupades en aquest sector, de les quals la majoria (4.370) són assalariades. Això reflecteix la importància d'aquest sector en termes de generació d'ocupació i creació de llocs de treball.

Revisant aquestes dades és indubtable que hi ha molt marge de millora i que el comerç local a Rubí està en una situació difícil, ja que ha de competir amb les grans superfícies comercials i amb el creixent fenomen de les compres en línia, a banda dels increments de despeses que suposa l'augment de preu dels subministraments. No podem obviar que els negocis locals són part fonamental del teixit econòmic i social del municipi. Aquests establiments són els que donen vida als carrers i als barris, creen llocs de treball i propicien un ambient més proper i acollidor. Per això és important que les institucions i els ciutadans prenguem consciència de la importància que té donar suport al comerç local i fomentar la seva activitat. D'aquesta manera, podrem garantir la seva supervivència i, alhora, gaudir de tots els beneficis que aporten a la nostra comunitat.

Aquests canvis passen per:

  • Crear una plataforma de repartiment a domicili per als comerços de la ciutat.
  • Transformar la ciutat de Rubí en un centre comercial a cel obert, un espai amable, modern i atractiu per als veïns i visitants.
  • La reactivació dels locals comercials buits per posar-los a disposició de projectes comercials que millorin la qualitat de la ciutat.
  • Dinamitzar el comerç local per als joves, ja que són un sector important de la població que pot contribuir a revitalitzar el sector. Per això, proposem diverses iniciatives com ara crear un espai digital, fomentar els negocis innovadors i organitzar activitats noves i atractives per als joves.

Hem d'actuar de manera urgent per donar suport i protegir el comerç local en diverses línies estratègiques. Estic compromesa en defensar els interessos dels nostres comerciants i lluitar per un futur sostenible per a la nostra economia local. Perquè no ens podem quedar fent sempre el mateix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.