Per un estat palestí i per un Sàhara Occidental lliure i independent!

De la mateixa manera que es defensa políticament i diplomàticament una sortida per a Palestina, caldria fer-ho també per la República Àrab Sahrauí Democràtica

El president del Govern de l'Estat espanyol, Pedro Sánchez, i el seu ministre d'afers exteriors estan fent un gran treball per demanar a diferents països la promoció i el reconeixement de l'Estat de Palestina. No obstant això, no podem oblidar que en l'actualitat ja reconeixen Palestina com a Estat Independent 139 països i des de 2012 és país observador no membre de les NNUU.

Cal reconèixer que és un bon treball el del govern espanyol i que cal agrair-l'hi, i més en un moment com aquest en què el poble Palestí està patint la mort, la destrucció i el més gran genocidi per part del govern sionista d'Israel dels últims 75 anys. Fa la impressió que aquesta tasca és un alè de bon afer de la política diplomàtica espanyola. Esperem que duri i s'hi aprofundeixi.

Que duri i s'hi aprofundeixi, però fa pena que no es tingui present que, des de fa dos anys, aquest alè de bon fer no s'estigui fent amb la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), país que és reconegut per un total de 83 països i és membre de la Unió Africana des de 1984. El Sàhara Occidental és un país més proper als afers polítics de l'Estat espanyol, i del qual depèn políticament com a potència administradora que és, segons resolució de les NNUU, és un territori pendent de descolonitzar i Espanya és l'administradora legal del territori.

Des de fa molt temps el Govern espanyol ha cedit a la política del sàtrapa del Rei del Marroc i als interessos econòmics d'algunes multinacionals. Caldria replantejar-se aquest afer i de la mateixa manera que es defensa políticament i diplomàticament una sortida que pot ser molt interessant per a Palestina, caldria fer-ho també per la RASD.

No oblidem que aquest país continua en guerra amb el Marroc després que aquest iniciés un procés d'ocupació de territori a la franja fronterera amb Mauritània, ara ja fa més tres anys, que ha costat una quantitat considerable de morts entre la població Sahrauí.

Cal ser més coherents, senyors del PSOE, no es pot dir per un costat independència i reconeixement d'un poble, el Palestí, i deixar les seves pròpies responsabilitats segons les NNUU i beneir el que fa el Marroc com a Estat en ocupar el territori del poble del Sàhara Occidental. Fer-ho així pot donar una absoluta visió d'oportunisme polític.

Per un Estat Palestí i per un Sàhara Occidental lliure i independent!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.