L'habitatge és un dret fonamental

"L'accés a un habitatge digne proporciona un entorn estable i segur, fonamental pel benestar emocional i psicològic"

L'habitatge és un dret fonamental; des d'Actuavallès comptem amb habitatges dissenyats per oferir allotjament i suport educatiu a persones que es troben en situació de vulnerabilitat amb l'objectiu de proporcionar als residents estabilitat per començar a treballar habilitats i competències que els permetin millorar la seva qualitat de vida.

Els habitatges que gestionem es troben en diferents ciutats del Vallès i estan vinculats als projectes dirigits a persones amb VIH i persones en situació de sensellarisme. Entre aquests trobem; el Pis d'Acollida, una llar amb suport temporal de 8 places per a persones amb VIH, Housing Led un programa d'habitatges compartits amb suport socioeducatiu personalitzat per usuaris que ja han estat en altres recursos de l'entitat i donem continuïtat a l'acompanyament. També trobem 8 habitatges de Housing First, un model innovador de recurs residencial que prioritza l'accés a l'habitatge de manera individual en casos més cronificats normalment vinculats a persones amb dificultats de consum de tòxics i problemàtiques de salut mental. Per últim, Sabadell Sostre, un servei municipal per a persones en situació de sense llar que compta amb dos habitatges d'estada temporal i de llarga estada on es planteja l'acompanyament en plans de treball integral.

T'has plantejat les dificultats a les quals et podries enfrontar si no disposessis de recursos per accedir a un habitatge?

L'accés a un habitatge digne no només es tracta d'un dret sinó que proporciona un entorn estable i segur, fonamental pel benestar emocional i psicològic. L'experiència ens mostra que es tracta del primer pas per començar a treballar en objectius de futur i possibilitar canvis significatius.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.