A quina hora surt el rei?

"No hi ha on amagar-se, fins i tot Felip VI surt ara a la desesperada intentant crear un cordó sanitari respecte al seu pare", opina Andrés Medrano, regidor d'En Comú Podem

L'emergència sanitària i social a la qual ens enfronta la pandèmia per coronavirus ha posat moltes coses en evidència, una d'elles és l'absoluta inutilitat de la figura del rei.

La prefectura d'estat ja no serveix ni com a figura decorativa, fa temps que desllueix més que llueix i se li manté ocult; tal és la pudor que desprenen fa temps els assumptes diversos protagonitzats tant per la seva família de sang com per la política o per ell mateix.

 

No hi ha espai en un breu article d'opinió per repassar els escàndols, desvergonyiments i delictes diversos que la reial família ve acumulant. Anem a centrar-nos en l'últim, la revelació que dues investigacions, una suïssa i una altra espanyola, que el relacionen amb l'ocultació en paradisos fiscals de fons rebuts de la reialesa de l'Aràbia Saudita. Presumptes comissions il·legals que vehiculava utilitzant a les seves amants com testaferros, fundacions en què Felip VI era beneficiari i que ara per fi emergeixen com emergeixen els excrements en l'aigua de les clavegueres.

No hi ha on amagar-se, fins i tot Felip VI surt ara a la desesperada intentant crear un cordó sanitari respecte al seu pare. No cola, el senyor que ocupa el tron ​​té ja més de 50 anys, porta molt de temps sabent el que és borbonejar pel món, coneixent de primera mà les connivències de la seva família amb algunes de les pitjors dictadures del món.

A les entranyes de l'Escorial es troba el podrimener reial, on els cadàvers dels reis passen entre 25 i 40 anys en un procés previ al seu dipòsit en els minúsculs cofres de plom del panteó reial. Allà està ara mateix Don Joan, pare de l'emèrit, mentre el que es podreix a l'aire lliure, morta en vida, és la monarquia borbònica. Mentre la gent viu una terrible crisi que augmenta encara més la misèria econòmica de molts, hem de respirar aquest pudor que no hi ha màscara que amagui, vapors de misèria moral, de desvergonyiment dels mantinguts, de vergonya del silenci vassallàtic de molts partits polítics.

És el moment de dir alt i clar A quina hora surt el rei? Però no per televisió, no, a quina hora surt el rei de la Zarzuela cap a algun lloc llunyà? No li faltaran refugis, no li faltarà diners, té molt acumulat en tants anys de borboneig.

República ja!