El Centre d'Estudis Rubinencs és una entitat creada el 1988 que té com a principals objectius l'estudi i la divulgació de la nostra història i el nostre patrimoni en tots els seus vessants. Des de l'any 2009 oferim serveis a la ciutadania des del nostre local situat a la planta baixa de la Biblioteca Mestre Martí Tauler.
Atenem a totes les persones (estudiants, investigadors tant locals com forans, gent interessada en la nostra història... ) de dilluns a divendres de 6 a 8.30 de la tarda, i dissabtes d'11 a 14 h.
Durant els últims mesos hem exposat diverses mostres relacionades amb la nostra cultura i patrimoni. Es tracta de temes com l'aviació republicana a Rubí, artistes locals del segle XX, i l'actual que versa sobre material elèctric fabricat a la nostra població. També s'hi poden consultar i adquirir els números de la nostra publicació semestral Butlletí.
Per altra part, també comptem amb un abundós fons bibliogràfic de revistes, llibres i altres publicacions procedents d'altres centres d'estudis, museus i universitats de tot l'estat espanyol, amb els quals mantenim intercanvi.
Però la joia del local són els nostres arxius, uns complements valuosos de l'Arxiu Municipal de Rubí i l'Arxiu Parroquial, i que estan oberts a la consulta de tothom qui vulgui aprendre més sobre la nostra ciutat:
- Arxiu Històric de Rubí, de temes generals.
- Arxiu Serra Rosselló, que conté extractes de centenars de pergamins dels Arxius Històrics de Barcelona sobre Rubí, en 17 arxivadors.
- Arxiu General del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, entitat preexistent al Centre d'Estudis i que el 2009 el va revitalitzar després d'un període d'inactivitat.
- Documents, fotos, textos diversos, llibres i revistes que tracten de la història de Catalunya.
- Antic Arxiu del Jutjat de Rubí, on podeu consultar els matrimonis, naixements, defuncions, judicis, conciliacions... des de 1870 a 1950, en 20 arxivadors.
- Arxiu Pere Bel, amb 900 carpetes en més de 20 arxivadors, ordenats alfabèticament i informatitzats. Aquí trobareu tota la història de Rubí en documents originals: política, indústria, comerç, religió, famílies pairals, cultura...
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.