Els Mossos de Rubí alliberen un barri del centre de 4 anys de malsons

Els veins del barri Padró agraeixen als Mossos d'Esquadra la seva tasca a la zona

Va començar fa 4 anys, en un pis ocupat, una parella es va barallar, amb crits i cops dins el pis i pels carrers del centre del barri Padró. Ocorria a qualsevol hora del dia o de la nit, sense respecte ni atenció particular al fet que hi ha una zona escolar, diverses botigues i una residència de gent gran.

Al llarg del temps les accions de la parella es van fer més violentes. Es van començar a llençar pedres, i una vegada la pantalla d'un ordinador va sortir volant per la finestra. Han trencat vidres d'una finestra del pis per poder entrar-hi. Continuaven les seves baralles per diversos carrers veïns, ella de vegades semidespullada. Amb l'ús de substàncies, quasi van incendiar l'edifici, i van llençar el matalàs pel carrer.

Batalles d'ampolles de vidre, forçant diferents portes per poder entrar i barallar-se. El número més usat era el 112, demanant ajuda als Mossos. Crits i insults de l'un a l'altre, també contra els veïns, els que passaven pel carrer. Diversos rubinencs es van beure una ampolla o pedra passant a prop del seu cap. Hi va haver moments en què es va arribar a trucar als mossos més de 5 vegades el mateix dia. La manca de son, l'estrès que aquesta situació generava ha impedit tenir una vida normal, contínuament cansats, alguns fins i tot, van perdre la feina.

Els veïns es van reunir signant una queixa comuna d'aquesta situació invivible i es va presentar a l'Ajuntament; però va ser tancada perquè la problemàtica estava ja solucionada (no sabem qui va arribar a aquesta conclusió, el que sí que és clar és que no ens van preguntar als afectats). Davant les portes tancades de les administracions de Rubí una sensació d'abandonament es va instal·lar al barri i en molts moments pensàvem a llençar la tovallola.

Durant aquest temps, els Mossos sempre han respost amb un tracte molt humà i tenint present el respecte de la llei. L'energia que ens han aportat va motivar els veïns a unir-se més, obrint un cas al Síndic de Greuges i posant pressió a l'administració de la Generalitat. La setmana passada, gràcies a una organització i coordinació mestra dels Mossos amb el suport d'Habitatge, van dur a terme una actuació espectacular, que esperem que sigui el darrer capítol del nostre malson.

Volem agrair als Mossos de Rubí pel seu suport continuat tots aquests anys, són els nostres herois i ens han tornat el somni, la seguretat i la tranquil·litat.

També agraïm a Habitatge per haver respost tan eficaçment a la crida de Mossos, i a tots els treballadors públics que de manera invisible han treballat per solucionar aquesta situació.

Sabem que altres barris estan patint les conseqüències d'accions incíviques, els animem a unir-se i continuar denunciant. I sí, és dur, en alguns moments la llei sembla emparar els delinqüents, incívics i vandàlics, però no és així, quan els bons s'organitzen, guanyen. Els Mossos d'Esquadra sempre tenen la porta oberta i responen en els moments en què se'ls necessita. Moltes gràcies.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.