Núria Lacambra: Dones artistes rubinenques

"Lacambra estén pels observadors de la seva obra un fràgil ecosistema, contingut en solvents estructures"

Núria Lacambra, artista rubinenca, mostra en la seva obra una ferma convicció en tot el que de l'art emana. Unes sòlides composicions contenen les estructures pintades. Colors blaus i verds, blancs, plates, grisalles... Ens capbussen de cop i volta en quelcom semblant al líquid primigeni del qual som originaris. Aigua, origen de tot, neix a les seves mans i pren domini de la voluntat de l'artista a l'hora de presentar-nos la seva paleta cromàtica. Lacambra estén pels observadors de la seva obra un fràgil ecosistema, contingut en solvents estructures. És així com entrem de ple ja al seu imaginari, ric en metàfores.

Nedem entre les seves pinzellades, surem a estones entre calmes, deixant-nos endur per un corrent aparegut del no-res, ens ofeguem per moments en un blau intens, quasi negre, o ressuscitem en l'escuma de festa, en el cim blanc. Ens esquitxa també un breu polsim de gotes d'aigua de l'altre marge de la pintura i aprofitem per impregnar-nos d'actuals revelacions, humides capes de plata amaren la realitat, fent-la així més suportable a voltes. Ens remullem doncs, i ara si, en les representacions de l'artista, fonent-nos amb les seves ficcions evocadores interpretades des de la seva sensibilitat.

L'artista ens regala un espai on divagar, sense cap port o fita a l'horitzó, lliures i sense presses per navegar les seves aigües, senzillament quelcom molt simple però alhora molt complicat de fer: submergir-nos als seus plaents brous en benefici de la nostra ànima assedegada.

Imatge d'una obra de Núra Lacambra

Imatge d'una obra de Núra Lacambra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.