El rocòdrom per als nens de l’Hospital Sant Joan de Déu, donació d’una empresa rubinenca

El pare de la Petruska la Trapezista va demanar a l'empresa Gecko Walls, dirigida pel rubinenc Toni Zamora, un rocòdrom per a l'Hospital infantil Sant Joan de Déu

Tot comença quan la petita Daniela Querol, que pateix colitis ulcerosa des del dos anys, una malaltia intestinal que li debilita el colon, decideix anar a Got Talent, el programa de Tele 5, convertida en Petruska la Trapezista.

La petita de tan sols 8 anys va participar en l’edició del 2018 del talent show per donar visibilitat a les malalties minoritàries i aconseguir diners per a la investigació a l’Hospital infantil Sant Joan de Déu, on passa llargues temporades per la seva malaltia, amb el suport del seu pare, Tomàs Querol.

Daniel, rebatejada com Petruska la Trapezista, durant la seva presentació a Got Talent. FOTO: Tele 5

    

La jove promesa, nascuda al Vendrell, no va guanyar però va quedar tercera a la final gràcies a la qualitat de la seva actuació i els vots del públic. Conscient de la seva situació, el popular membre del jurat, Risto Mejide, li va proposar muntar un trapezi a l’Hospital infantil Sant Joan de Déu però com no eren viables unes instal·lacions d’aquest tipus finalment van construir un rocòdrom d’escalada perquè tots els nens i nenes puguin passar millor les seves estades a l’hospital.

La donació del rocòdrom la va fer Gecko Walls, una empresa situada a la carretera de Rubí, al terme municipal de Sant Cugat, dirigida pel rubinenc Toni Zamora i creada fa quatre anys a Tona. Els hi va demanar el pare de la Daniela, i el Toni i la Glòria, gerent i responsable de centres educatius respectivament, van acceptar encantats aquest encàrrec, que van donar de forma totalment altruista.

Paz Padilla i Risto Mejide intentant escalar pel rocòdrom de Gecko Walls a l'Hospital infantil Sant Joan de Déu. FOTO: Cedida

   

Darrere d’una pineda de l’Hospital infantil de Sant Joan de Déu, el rocòdrom té fàcil accés per a tots els petits ingressats, ja tinguin més o menys mobilitat, i serveix perquè ells i els seus acompanyants puguin divertir-se i desconnectar durant una estona. “Dins les nostres possibilitats vam fer aquesta donació”, explica Toni Zamora, gerent de l’empresa per a instal·lacions esportives.

Glòria Zamora, de Gecko Walls, amb la popular cantant Edurne. FOTO: Cedida

     

El rocòdrom, de gairebé dos metres d’alçada i 9 d’amplada, es va inaugurar en el setembre de 2018 però les imatges de la seva estrena, que va comptar amb la presència del jurat de Got Talent així com del Toni i la Glòria Zamora, no han vist la llum fins ara per clàusules de la productora del show.

Gecko Walls construeix rocòdroms d’escalada per a tota mena d’instal·lacions, i des del 2016 s’ha encarregat d’instal·lar-los a diverses escoles de Rubí, com la Balmes, 25 de Setembre, Torre de la Llebre, Montessori, Mossèn Cinto Verdaguer, Pau Casals i l’institut Estatut.

Tanmateix, la història de Petruska la Trapezista no acaba aquí. La petita Daniela, com ha assegurat el seu pare a la televisió del Vendrell, continuarà amb el projecte fins que no hagi de prendre mai més medicació perquè s’ha trobat la cura a la seva malaltia.