Platges i altres propostes per refrescar-te amb el teu gos aquest estiu

Afronta els dies de més calor amb el teu gos amb aquestes propostes refrescants

L'estiu i les altes temperatures ja ens acompanyen i, malgrat la pandèmia del coronavirus i les restriccions que ha comportat, ja es pot gaudir amb els nostres gossos de propostes refrescants i de les platges que en són permissives. 

A continuació detallem el llistat de les platges de Girona, Barcelona i Tarragona on es permet l'accés d'aquestes mascotes durant tot l'any.

Província de Girona

Platja de Rubina. Castelló d'Empúries

És la primera platja de Catalunya que va acceptar gossos. Fins i tot han rebut trucades d'altres consistoris catalans per demanar l'ordenança que així ho permet i copiar-ne el model. La zona està delimitada i és la part que està més al nord, en direcció Roses, la que permet l'accés als gossos.

Platja el Rec del Molí. Estartit

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí també va ser pioner en destinar una part de les seves platges al bany amb gossos. El consistori va haver de delimitar la zona a un espai d'uns 600 metres quadrats per tractar-se d'un Parc Natural. L'espai està marcat amb pals i cordes i els gossos han d'anar lligats fins i tot dins el perímetre de bany.

 

Província de Barcelona

Platja de Llevant. Barcelona

És la platja ubicada davant el barri de Diagonal Mar. La zona està delimitada per unes tanques de fusta i ocupa 1.200 metres quadrats. Per accedir-hi cal portar la documentació que el gos està censat i que té microxip. L'any 2017, aquesta platja va passar la seva prova pilot i està previst que continuï oberta de manera indefinida. També s'hi poden trobar dutxes per a gossos i per a persones, un abeurador i un urinari per evitar que les mascotes embrutin l'espai.

Cala Vallcarca. Sitges

Aquesta cala queda una mica aïllada respecte les altres i té al seu entorn un petit bosquet però és l'única de Sitges que permet l'entrada de gossos. També està envoltada d'una fàbrica de ciment. Hi ha dues platges més a Sitges on els banyistes van amb els seus gossos tot i estar prohibida l'entrada. Es tracta de les platges de Grills i de Les botigues. 

Platja La Picòrdia. Arenys de Mar

Arenys també té un espai de la platja de Cavaió habilitat per a gossos. És la platja a tocar de Canet de Mar. D'aquesta manera, els animals poden accedir-hi durant tota l'època de bany, sense restricció horària. A aquesta platja només poden accedir-hi els gossos que estiguin censats a l'Ajuntament d'Arenys. La resta de les platges del municipi, tenen permís restringit als mesos d'estiu. És a dir, tots els gossos hi poden entrar durant tot l'any excepte de juny a setembre que l'horari és de 20 h a 8 del matí. 

Província de Tarragona

Cala Bon Caponet i Cala del Cementiri. Ametlla de Mar

Es tracta de dues cales petites de roca i pedra. Ideals per la tranquil·litat que proporcionen tot i que l'accés no és fàcil, la Cala Bon Caponet es troba a 500 metres del municipi i s'hi pot anar caminant. 

Bassa de l'Arena. Delta de l'Ebre

També s'hi permet l'accés als gossos sense restricció durant tot l'any. La platja està senyalitzada anant des de Deltebre en direcció Riumar. Envoltada d'un entorn verge i amb sorra fina, ideal pels gossos

Parc aquàtic per a gossos

Una altra opció refrescant i divertida és la de gaudir dels parcs aquàtics especialment dedicats pels gossos. Fa uns anys, a la Roca del Vallès, a la Finca Mas Janer es va obrir el primer parc aquàtic per a gossos, oferint un espai d'oci sense precedents al país.

Aquest Aqua Park Canino, ofereix un gran llac central amb una rampa de salts, una zona amb menys fondària per a aquells que no estiguin acostumats a remullar-se tant, un llac més petit, una zona de dunes i 5.000 metres quadrats de zones verdes per al joc lliure de les mascotes amb els seus amos. 

Pel que fa a les platges, la llei estatal prohibeix d'entrada la presència de gossos a les platges però és competència de cada ajuntament regular, a partir d'ordenances municipals, aquesta autorització als gossos, segons explica el web animalados.com.

Llac petit de Terrassa

Es tracta d'un petit pantà situat a les afores de Terrassa. Lloc ideal tant si al teu gos li agrada nadar o no. Hi ha molta vegetació a la zona on es pot distreure olfatejant i també per passejar als voltants. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.