Identifica el greix localitzat per combatre'l

 

Hi ha persones que, com a mínim, una vegada a la vida han fet una dieta amb la qual no han obtingut resultat, mentre que a d'altres els hi ha funcionat. La raó és que cada cos és diferent i la manera en què cada metabolisme acumula el greix no és la mateixa.

 

Per eliminar eficaçment el greix que emmagatzemem, primer hem d'identificar com l'adquirim.

 

  1. Greix d'origen alimentari.

És el més comú i és a causa d'un excés de menjar i de sucre. El cos emmagatzema el greix en el tronc, els braços i la papada.

 

  1. Greix abdominal nerviós

L'estrès, l'ansietat i la depressió fan que es tingui ànsia per consumir sucre en excés. Identifiquem aquest tipus de greix a la zona abdominal, lumbar i extremitats inferiors. Es presenta en forma de cel·lulitis.

 

  1. Greix en els glutis

Acostumem a veure'l en dones per desequilibris hormonals i és més comú que aparegui a l'adolescència i la menopausa. S'emmagatzema principalment en cuixes, glutis i cartutxeres i es presenta en forma de cel·lulitis.

 

  1. Greix metabòlic aterògen

Es caracteritza per un ventre inflat, com una pilota. El pateixen persones amb algunes dificultats en les seves funcions metabòliques, que consumeixen alcohol en excés o per la fermentació que produeixen els aliments (intolerància alimentària).

 

  1. Greix circulatori venós

L'herència genètica, l'embaràs o problemes de circulació donen lloc a emmagatzemar el greix en cames i cartutxeres. Es presenta generalment en forma de cel·lulitis.

 

  1. Greix per inactivitat

Aquest greix es genera per portar una vida sedentària, horaris irregulars en els menjars i el consum abusiu de farines blanques, sucre refinada i/o edulcorants artificials que aporten un excés de calories que no es consumeixen. Com a conseqüència els hidrats de carboni es transformen en greixos. Es pot presentar com a greix i com a cel·lulitis depenent de la zona on es diposita.

 

Depenent de cada cas, les pautes de dieta i els tractaments corporals són diferents i són els professionals qui ens orientaran del  millor mètode per a perdre pes o seguir el tractament estètic que ens donarà els millors resultats.

 

Dra. Milena Limonghi

Col. 52.033 COMB

Unitat de medicina estètica

Policlínic Rubí