Implants dentals, naturals i funcionals

 

Com va dir Miguel de Cervantes "una boca sense queixals és com a molí sense pedra", i és que una boca sana és essencial per a la nostra salut, el correcte desenvolupament de la nostra activitat diària i l'estètica.

 

Un accident o un problema d'higiene bucal, poden ser algunes de les causes de la pèrdua o el despreniment d'un o més dents.

 

Existeix molt desconeixement al voltant de la importància de la col·locació d'un implant dental després de la pèrdua d'una dent. Molta gent decideix deixar l'espai de la dent perduda pensant que això no tindrà cap conseqüència, però estan equivocats.

 

L'espai sovint és ocupat pels altres dents, que s'inclinen cap als costats provocant espais anòmals en la dentadura que dificultaran la higiene bucal i l'harmonia del somriure i fins i tot afecten a teixits tous en contacte amb les dents com poden ser els llavis o a les galtes.

 

 

  

Què és un implant dental

 

 

  

L'implant dental consisteix a inserir un cargol de titani en l'os per suplir les arrels de les dents que falten. La part visible dels implants és la pròtesi o també anomenada corona dental, que imita a la dent, i en la majoria de casos està fabricada de material ceràmic. 

Aquesta pròtesi pot correspondre a una única dent, a diverses dents adjacents o a la totalitat de la dentadura.

 

Realitzar aquesta tècnica de reemplaçar un o més dents es tracta d'un procés senzill, indolor i mínimament invasiu, sobretot per a odontòlegs especialitzats que porten anys realitzant implants diàriament. 

 

El resultat són unes dents naturals tant en aspecte com en funcionalitat.

 

Ens arriben a la consulta alguns casos en els quals les dents falten des de fa temps, el que ha provocat que l'os s'hi hagi reabsorbit (la pèrdua d'os). En aquests casos, no tot està perdut, recorrem a tècniques d'implantologia avançada com a empelts ossis.

 

 

 

Dra. R. Herrera Col. 5.929 COEC

Odontòloga de la clínica dentalPoliclínic Rubí