Taques solars: com i quan eliminar-les

 

L'estiu és l'època de l'any en què estem més exposats al sol. Els raigs solars, en petites dosis, són beneficiosos per al nostre cos i per a la salut. Les radiacions però, poden ser perjudicials i, per exemple, afavorir a l'aparició de taques solars a la pell.

 

 

Tipus de taques

 

Cal tenir en compte que s'ha de diferenciar entre dos tipus de taques a la pell que, a simple vista, poden presentar confusió:

Taques solars o lentígens: Les taques solars són de forma circular i apareixen en les zones del cos que han estat més exposades al sol. Aquestes taques surten del sol que ens ha donat a la zona 30 anys enrere i no en el mateix any. És a dir, l'epidermis té memòria i emmagatzema l'exposició crònica al solAquest tipus de taques poden aparèixer durant tot l'any.

Taques hormonals melasma: Les taques hormonals presenten el mateix to de color que els lentígens, tenen una forma irregular i acostumen a aparèixer en persones joves i/o després dels embarassos. Aquestes s'accentuen a l'estiu amb l'exposició al sol tot i que no sigui aquesta la causa que les origina. Per aquest tipus de taques es pot utilitzar el làser tot i que s'ha d'estudiar el cas per evitar qualsevol contradicció.

 

 

A qui apareixen?

 

L'aparició d'aquestes taques és més freqüent en persones de pell clara i, per contra de les creences, poden sortir durant tot l'any. Les zones d'aparició dependran del sexe. En el cas de les dones és més habitual que les taques apareguin a la cara i a l'escot. En el cas dels homes, tenen més incidència a l'esquena.

És important que ens visitem per rebre una valoració mèdica d'un metge especialista que ens aconselli el tractament més adequat en cada cas.

 

 

L'ús del làser i els beneficis

 

El tractament d'IPL és el sistema més adequat per a l'eliminació de les taques.  La llum làser absorbeix la part fosca de la taca i la destrueix. El nombre de sessions dependrà del color d'aquesta i oscil·larà entre 2 i 6 sessions. El moment més oportú per realitzar el tractament es entre la tardor i la primavera. En contra del que es pugui pensar, la pell bronzejada ajuda a eliminar les taques amb làser. El motiu és que al ser més fosques, el làser les detecta millor i afavoreix el seu tractament.

 

A banda d'eliminar les taques el làser també té altres propietats beneficioses per a la salut. Una d'elles és que deté l'envelliment de la pell i afavoreix a la creació de col·lagen. Es recomanable repetir 2 ó 3 vegades a l'any ja que s'ha demostrat que, amb cada sessió de 5 minuts equival a 3 mesos de rejoveniment de la pell. Fins i tot, a països com al Japó utilitzen aquest làser com un dels tractaments més habituals de rejoveniment.

 

Els doctors de la Plataforma mèdica làser de Grup Policlínic assessoren en una primera visita informàtica gratuïta i l'orienten al pacient en el tractament més efectiu per el seu cas. Només cal reservar cita trucant al centre.

 

Plataforma mèdica làser 

Policlínic Rubí